Ranskan ympäriajoa lähes koko 2010-luvun hallinnut Christopher Froome jättää tänä vuonna Giro d’Italian väliin.

Froomella on Ranskan ympäriajon voittoja neljä ja viides titteli nostaisi hänet jakamaan kärkipaikkaa kaikkien aikojen eniten Tour de Francen voittoja napanneista pyöräilijöistä.

Samaan ovat pystyneet vain Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil sekä viimeisimpänä viimeisen Ranskan ympäriajonsa 1995 voittanut Miguel Indurain.

– Olen siinä pisteessä uraani, että minun on mietittävä, millaisena pyöräilijänä haluan itseni muistettavan. Jos pystyn voittamaan Ranskan ympäriajon viidennen kerran ja nousemaan parhaimmista parhaimpien joukkoon, se olisi mahtavaa, Froome kertoi Team Skyn tiedotteessa.

Myös viime vuoden Ranskan ympäriajon voittaja, walesilainen Geraint Thomas satsaa Ranskan ympäriajoon.

– Tavoitteeni on saada tulevasta Tour de Francesta paras mahdollinen tulos. Jos en olisi voittanut Touria 2018, olisin saattanut keskittyä Italian ympäriajoon, mutta voitettuani sen, olisi surullista olla puolustamatta titteliäni 100%:sessa kunnossa, Thomas sanoi.

Froome on huipulle noustuaan ollut yksiselitteisesti Team Skyn kapteeni Ranskan ympäriajossa. Viime vuonna tilanne kuitenkin muuttui, kun Thomas osoittautuikin yhtä vahvaksi ja lopulta vahvemmaksi kuin Froome. Tulevalle Tourille Team Skylla onkin pelattavanaan kaksi korttia. Kahden kapteenin taktiikassa on riskinsä ja nähtäväksi jää, kuinka se Team Skylla toimii. 2018 se toimi.