Seinäjokisten tulikuuma ykköspyssy sivussa huippukamppailusta – ”Saimme toisen käden tietoa”

© Kuva: Juha Tamminen

Miesten Salibandyliigan sunnuntain kierroksen helmi on SPV Seinäjoen ja Happeen kohtaaminen. Sarjakakkonen SPV isännöi kuudentena olevaa jyväskyläläisryhmää.

– Kyllä nämä ovat aina sellaisia pelejä, jotka merkataan kalenteriin, kun otteluohjelma tulee. Näissä kamppailussa nähdään aina vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Happeen päävalmentaja Mikko Lehto kertoo SuomiUrheilun haastattelussa.

– Jaossa on tärkeitä pisteitä. Meidän tavoitteemme on päästä runkosarjassa neljän sakkiin, hän jatkaa.

Ennen uuden vuoden juhlia Happee kohtasi Classicin ja EräViikingit, joista ensimmäinen ottelu päättyi maalin tappioon ja toinen murskavoittoon lukemin 9-3. Lehto on vaatimaton siitä, että Happee lähes yllätti sarjaa dominoivan Classicin.

– Maalin tappiosta on vielä matkaa maalin voittoon. Olemme tässä tosiaan kohdanneet nyt kärkijengejä.

Happee-koutsi tietää, minkälaista peliä SPV pelaa.

– He karvaavat rohkeasti ja kääntävät peliä nopeasti. Meidän pitää päästä nopeasti heidän karvauksen alta pois.

SPV:n ylivoimainen pistelinko on ollut tällä kaudella Jari Hankkio, joka on pyssyttänyt tehot 38+9 tämän kauden runkosarjassa. Näillä tehoilla hän on koko sarjan pistepörssin kärkinimi.

– Saimme toisen käden tietoa, että hän olisi sivussa. Normi-iltana hän tekee hatullisen maaleja, joten totta kai häntä täytyy vartioida tarkemmin silloin kun hän pelaa.

Happee pääsee otteluun paria loukkaantumista lukuun ottamatta parhaalla miehistöllään. Lehto paljastaa, keitä pelaajia katsojien kannattaa seurata.

Kotilaisen Peter on ollut totta kai hyvä ja Mannisen Jami on ollut tosi vahva rikkonaisen syksyn jälkeen. Puolustuksessa Ukkosen Emppu on pelannut tosi hyvän kauden. Maalissa meillä on tänään Markus Laakso, joka on varmasti isossa roolissa. Kummallakin joukkueella on hyvät maalivahdit ja heitä varmasti testataan tänään, Lehto arvioi.

Hänen mukaansa maalinedustapelaaminen on yksi avainasia sunnuntain huippuottelussa.

– SPV ei saa päästä meidän maalin eteen ilmaiseksi. Se kumpi joukkue on tehokkaampi maalin edessä, ottaa pisteet todennäköisesti, jyväskyläläisten päävalmentaja ennakoi.

SPV:n ja Happeen välinen ottelu alkaa sunnuntaina klo 17.00.

Jesse Happonen

 

» Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!