Ruotsin maajoukkueuimarit Sarah Sjöström, Michelle Coleman ja Erik Persson ovat ilmoittautuneet huhtikuun 1.–2. päivä Helsingissä Mäkelänrinteen uintikeskuksessa kisattavaan kansainväliseen Arena Helsinki Swim Meetiin.

Kolmikon kiistatta menestynein uimari on 25-vuotias Sjöström, joka keräsi värisuoran Rion olympiauinneissa. Kymmenkertainen maailmanmestari saavutti ensimmäisen tittelinsä jo kymmenen vuotta sitten. Vapaa- ja perhosuintispesialistina tunnettu Sjöström pitää maailmanennätyksiä hallussaan viidellä eri matkalla. Hän on innoissaan Suomeen tulostaan:

– En ole koskaan ennen kisannut Suomessa, enkä oikeastaan käynytkään, jollei nyt risteilyvierailua Helsingissä lasketa, Sjöström kertoi.

Sjöström valittiin tammikuussa Ruotsin urheilugaalassa jo neljättä kertaa peräkkäin Vuoden naisurheilijaksi.

Coleman ja Persson tarjoavat hyvää vastusta suomalaisille

Sjöströmin kanssa saman ikäinen Michelle Coleman on Ruotsin ennätysuimari selkäuintimatkoilla mutta on vahva myös vapaauinnissa. Molemmista hänellä on saavutuksinaan henkilökohtaiset EM-pronssit ja lisäksi lukuisia viestimitaleita. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Colemanin 100 metrin selkäuinnin ennätys on täsmälleen sama kuin Mimosa Jallow’n Suomen ennätys 1.00,28.

Myös 25-vuotias Erik Persson on Ruotsin ennätysmies 100 ja 200 metrin rintauinneissa. Hän on edustanut Ruotsia monissa arvokilpailuissa. 200 metrin matkalla hän raivasi tiensä finaaliin viime vuoden Glasgow’n EM-uinneissa ja Hangzhoun MM-uinneissa. Perssonin Ruotsin ennätykset ovat hieman kovempia kuin Matti Mattssonin Suomen ennätykset.

Lähde: Uimaliiton tiedote