Park Cityssä Utahissa lumilautailun maailmanmestaruuskisoissa ei päästy laskemaan slopestylen finaalia. Kovan tuulen vuoksi kisa lykkäämisen jälkeen lopulta peruttiin.

Kisassa finaaliin pääsi suomalaisista Rene Rinnekangas, joka ei päässyt koittamaan sijoituksensa parantamista. Kun karsintojen tulokset jäivät voimaan, oli Rinnekankaan sijoitus yhdeksäs. Kisan voitti Yhdysvaltojen Chris Corning ja naisissa Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott.

– Kyllähän se harmittaa, mutta olosuhteille ei mahda mitään. Sen verran vaaralliset olosuhteet olivat tänään, että kisajärjestäjät päätyivät perumaan kisan. Olisi ollut mukava laskea finaalit, seuraavaa kohti. On finaalipaikka aina kuitenkin mukava, että kyllä silti ihan tyytyväinen olen, Rinnekangas kommentoi.

Aikasemmin peruttiin myös big air -kisa, joten MM-kilpailut jäivät tällä kertaa hyvin torsoksi.

– Kyllähän tämä harmittaa. Ei mitenkään parhaat MM-kilpailut, mutta kelillä ei voi mitään. Ei kun seuraavia kohti.

Maajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen ei myöskään ollut tilanteeseen tyytyväinen.

– Tämä harmittaa isosti tällä hetkellä. Kelillehän ei mahda mitään niin kuin tässä viikon aikana on monesti todettu, mutta miten siihen suhtaudutaan ja miten siihen varaudutaan: sille olisi ollut paljon tehtävissä. Nyt täällä valitettavasti aikataulut olivat niin tiukat, ettei kisoja voitu siirtää tai uudelleen aikatauluttaa. Se on tosi iso harmi, ja sen vuoksi joudutaan sitten tynkäkisoja järjestämään tai kisoja perumaan, Koskinen kommentoi.

Lähde: Lumilautaliitto