Eemil Pirttisalo sijoittui parhaana suomalaisena 13:nneksi, kun miesten trap päättyi Meksikon Acapulcossa järjestettävässä maailmancupissa. Hän jäi vain kiekon päähän finaaliuusinnasta. Mirka Kyyrönen oli 42:s ja Jukka Laakso 72:s­.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden toinen maailmancup jatkui tiistaina Meksikon Acapulcossa. Ohjelmassa oli miesten trapin toinen kilpailupäivä eli viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali.

Pirttisalo kohensi ennätystään yhdellä kiekolla lukemiin 122 (24+24+25+24+25).

Pirttisalon tulos riitti kovatasoisessa kisassa 13. sijaan. Kuuden miehen finaaliuusintaan mentiin tuloksella 123. Jaossa oli yksi paikka finaaliin, ja sen nappasi Ison-Britannian Nathan Hales.

– Kova oli taso, ja totta kai se harmittaa, kun jää niin lähelle. Mutta oma ennätys hymyilyttää, hän sanoi.

Kyyrönen taisteli neljä sarjaa kärjen vauhdissa, mutta viimeiseen sarjaan eivät energiat enää riittäneet, vaan hänelle tuli ”muutama herpaantuminen”. Kyyrösen tulos oli 120 (24+25+25+24+22) ja sijoitus 42:s.

– Kisa meni kohtalaisesti vatsataudin kourissa. Arvokisaennätys tuli kuitenkin ammuttua, ja tästä on hyvä jatkaa kohtia seuraavaa maailmancupia, Kyyrönen summasi.

Laakso puolestaan paukutti rikki 117 kiekkoa (24+24+24+22+23). Hän sanoikin, että kolme sarjaa meni ”ihan jees”, mutta sitten alkoi alamäki:

– Sarjojen lyhyt väli rokotti, ja tekeminen meni vähän hätäilyksi. Kuukauden ajan jatkunut flunssan tynkä ei ota laantuakseen, ja loppupäivästä on takki jo tyhjä, 72:nneksi sijoittunut Laakso sanoi.

Lähde: Ampumaurheiluliitto