Classicin konkaripuolustaja Juha Kivilehto on asetettu kahden ottelun pelikieltoon. Neljä MM-kultaa voittanut lajilegenda jyräsi Westend Indiansin maalivahti Mikko Kirvesniemen maalivahdin alueella.

Tuomarit puhalsivat tilanteesta ottelussa kahden minuutin jäähyn. Indians teki tilanteesta jälkikäteen videotutkintapyynnön, jonka katsottuaan pääsarjojen kurinpitäjä antoi pelikiellon.

Classicilla on vielä mahdollisuus hakea päätökseen muutosta Salibandyliiton valituslautakunnalta.

Kuriinpitäjän arvio tilanteesta oli seuraavanlainen:

– Katson, että Kivilehdolla oli riittävästi aikaa välttää kontakti. Kivilehdolla oli esteetön näkyvyys maalivahtiin, eikä Kivilehdon valitsemaan liikesuuntaan ollut muita vaikuttavia tekijöitä, joten hän sai vapaasti valita juoksulinjansa. Tästä huolimatta hän ajautui maalivahdin alueelle päin maalivahtia, osuen häntä ylävartaloon/pään seudulle. Katson, että Kivilehto on tarkoituksella törmännyt maalivahti Kirvesniemeen. Kirvesniemi ei ehtinyt ajoissa reagoida Kivilehdon törmäykseen, koska hän seurasi maalin takana olevaa oman joukkueen pelaajaa. Kivilehdon olisi pitänyt tiedostaa tämä seikka sekä se, että polvillaan maassa olevaan maalivahtiin törmääminen aiheuttaa potentiaalisen vaaran, että törmäys kohdistuu pään alueelle.

Lähde: Salibandyliitto

Katso tilanne alta videolta: