Naisten Salibandylligan runkosarjassa keskikastiin sijoittuneet Koovee ja EräViikingit kohtaavat puolivälierissä. Joukkueet ottivat toisistaan mittaa maaliskuun aikana kahdesti sijoitussarja B:ssä, joten joukkueet ovat toisilleen varsin tuttuja. EräViikingit vei maaliskuun kamppailuista kummatkin nimiinsä. Voitot tulivat kuitenkin vain yhden ja kahden maalin erolla tasaisten vääntöjen jälkeen.

Edessä on mitä todennäköisimmin tasainen puolivälieräsarja. Kooveen päävalmentaja Kari Lehtisalo antaa ennakkosuosikin viitan kuitenkin vastustajille.

– EräViikingit lähtee suosikkina, koska on tällä kaudella voittanut neljä viidestä meidän keskinäisistä otteluista. Suosikin viitta on heillä. Joka pelin sisällä on kuitenkin oma tarinansa, Lehtisalo pohtii SuomiUrheilun haastattelussa.

Koovee on valmentajan arvion mukaan valmis kevään koitoksiin.

– Hyvin ollaan päästy valmistautumaan pudotuspeleihin jo useamman viikon ajan. Näitä pelejä on odotettu 45 viikkoa. Olemme valmiita.

Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Koovee on pelannut mukiin menevän kauden tähän asti. Joukkue menetti tähtipelaajat Veera ja Oona Kaupin Ruotsin kaukaloihin, mutta taustalta on noussut uusia vastuunkantajia.

– Lähtökohdat kauteen olivat haastavat, kun maailman parhaaksi valittu pelaaja lähti. Voitot alkukaudesta ruokkivat kuitenkin itseluottamusta. Peli on siinä kunnossa, että uskalletaan ketä vaan vastaan lähteä pelaamaan, Lehtisalo vannoo.

Liian leveä Kooveen kalusto ei kuitenkaan ole.

– Pienellä rosterilla ollaan vedetty läpi. Yksi avainkysymys on se, kuinka pelaajat pysyvät ehjinä, jotta pystytään vetämään pudotuspelit parhaalla kokoonpanolla läpi. Toivottavasti kaikki pysyvät kunnossa, jotta pääsemme oikeasti haastamaan muita.

Nyt joukkueella on vain yksi poissaolo.

Emmiina Hapuoja on ollut jokusen viikon pois jo polvileikkauksen vuoksi. Hänen kautensa on ohi. Kaikki muut ovat mukana.

Koovee pääsee aloittamaan pudotuspelit kotikaukalossa.

– Siinä ei hirveän isoa eroa ole missä pelaamme vastakkain. Tasaisia pelejä on luvassa. Totta kai kotiyeisön tuella on iso merkitys. Meiltä ei hirveän montaa pinnaa ole kotona ryöstetty.

Lehtisalo tietää, että vastassa on kyvykäs helsinkiläisryhmä.

– Siellä on muun muassa Taru Nordman ja Daniela Westerlund. Taitava ryhmä, jolla riittää pelaajia ainakin kahteen kentälliseen, jotka pystyy tekemään tulosta.

Koovee, Tampere – EräViikingit, Helsinki
1. La 23.3.2019 18:30 Koovee – EräViikingit AutoCenter Areena
2. Su 24.3.2019 17:00 EräViikingit – Koovee Mosahalli
3. Ke 27.3.2019 18:30 Koovee – EräViikingit AutoCenter Areena
4. La 30.3.2019 18:30 EräViikingit – Koovee Mosahalli (tarvittaessa)
5. Su 31.3.2019 18:30 Koovee – EräViikingit AutoCenter Areena (tarvittaessa)

Jesse Happonen