Kroatian Osijekissa oli torstaina vilkas ja värikäs suomalaispäivä. Päivän kruunasi kuitenkin Aaro Vuorimaan EM-kulta poikien liikkuvassa maalissa.

Kansainvälisten arvokisojen ensikertalainen Vuorimaa, 16, voitti eilen poikien sekajuoksujen EM-pronssia. Lapuan Seudun Ampujia edustava nuorukainen kilpaili tänään normaalijuoksuissa. Hän tähtäsi peruskilpailussa 564 pistettä (285+279) ja sijoittui uusinnan jälkeen neljänneksi. Saksan Kris Grossheim oli peruskisan ykkönen 577 pisteellään.

Vuorimaa kohtasi semifinaalissa Grossheimin ja voitti hänet pistein 6-1. Kultamitaliottelussa vastaan asettui Ruotsin Andreas Bergström. Vuorimaa johti jo 4-1 ja voitti lopulta EM-kultaa pistein 6-3. Viimeiset laukaukset menivät suomalaisen hyväksi 10,3-5,8.

– Nyt tuntuu h-tin hienolta! Jos on paikka iskeä, silloin isketään, eikä anneta ruotsalaiselle mahdollisuutta, Vuorimaa sanoi heti kilpailun päätyttyä.

– Kädet tärisevät vieläkin. Tämän piti olla oppireissu, mutta nyt tämä oli enemmän kuin se, EM-kultaa ja pronssia voittanut Vuorimaa riemuitsi.

Vuorimaan EM-kulta oli Suomen viides mitali Osijekissa. Kaikki Suomen mitalit ovat tulleet liikkuvan maalin lajeissa.

Lähde: Ampumaurheiluliitto