2010-luvun paras suomalaismaratoonari Anne-Mari Hyryläinen palasi viimevuotisten vammojen jälkeen huippukunnossa kansainväliselle tasolle. Kotimaassa Nagu IF:ä edustava Hyryläinen rikkoi Hampurin maratonilla Dohan MM-kilpailuiden tulosrajan ja oli yhdeksäs.

Hyryläinen, 40, ohitti puolimatkan upeasti ajassa 1.14.36. Toisella puolikkaalla vauhti selvästi rauhoittui, mutta loppuaika 2.35.05 alittaa MM-rajan lähes kahden minuutin erolla.

Hyryläinen ei jalkavaivojen takia osallistunut Berliinin EM-kilpailuihin viime vuonna. Nyt kaikki on taas kunnossa. Helmikuussa hän oli kymmenes Ra’s al Khaiman puolimaratonilla ajalla 1.13.40 ja kaksi viikkoa sitten Vantaalla hän voitti puolimaratonin Suomen mestaruuden ajalla 1.14.17.

Juuri ennen SM-kilpailua Dubaissa asuva juoksija sai päätökseen viiden viikon vuoristoleirin Flagstaffissa, Arizonassa.

– MM-kisoja ajatellen kaikki näyttää hyvältä. Menen viikon päästä Dubaihin ja juoksen siellä yhden kilpailun. Sen jälkeen Suomessa on vielä kaksi kilpailua ennen kuin menen heinäkuussa vuoristoleirille Ranskaan ja sieltä Dubaihin valmistautumaan MM-kisoihin, Hyryläinen kertaili.

Lähde: Urheiluliiton tiedote