Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) ampui tänään erinomaisesti kolme täyttä sarjaa, teki peruskilpailussa tuloksen 122 (24+23+25+25+25) ja pääsi finaaliuusintaan neljän kilpailijansa kanssa. Jaossa oli neljä paikkaa finaaliin, ja niin kävi, että Pesonen selvitti tiensä kuuden parhaan joukkoon.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancup jatkui lauantaina Etelä-Korean Changwonissa. Päivän ohjelmassa oli miesten skeetin toinen kilpailupäivä eli viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali.

Yhdysvaltain Vincent Hancock ja Christian Elliott tekivät peruskilpailun parhaan tuloksen 123.

Olosuhteet olivat hyvät, sillä finaali käytiin aurinkoisessa säässä ja 23 asteen lämpötilassa. Pesonen sijoittui finaalissa lopulta viidenneksi ja saavutti Suomen ensimmäisen olympiamaapaikan Tokioon 2020.

– Finaali jäi vähän kaivelemaan, mutta ei tässä pahoilla mielin voi olla. Lähdin hakemaan paikkaa Tokioon ja tiesin, että jos kaikki napsahtaa kohdilleen, pystyn sen ampumaan. Tämä lämmittää mieltä ja on vastinetta kaikelle sille työlle, jota olen tehnyt, puhelimitse Changwonista tavoitettu Pesonen sanoi ja kiitti kaikkia tukijoitaan.

– Kisa meni todella nappiin, ja on tämä kyllä älyttömän hyvä juttu!

Yhdysvallat otti kaksoisvoiton, kun Hancock voitti jälleen kerran (12:s maailmancupin voitto) ja Elliott oli toinen. Mansour Al Rashedi oli kolmas. Niinpä Changwonissa jaossa olleista kahdesta olympiamaapaikasta toisen otti Etelä-Korean Hyun Suk Kang, joka oli Pesosen tavoin ensimmäisen kerran maailmancupin finaalissa. Kang sijoittui kilpailussa neljänneksi.

Suomella on ollut edellisen kerran ampuja olympialaisten miesten skeetissä Ateenassa 2004, jolloin Marko Kemppainen saavutti hopeaa.

Pesonen sijoittui viime vuonna Meksikon maailmancupissa 66:nneksi. Se oli ennen Changwonia hänen ainoa maailmancupin kilpailunsa. Pesonen, 24, asuu Helsingissä ja opiskelee Espoossa. Hän aloitti skeetin Juhani Simosen valmennuksessa vuonna 2010. Kuusi vuotta myöhemmin hän paukutti Pogostan kisoissa huipputuloksen 124, joka on hänen ennätyksensä. Tuloksen 123 hän on ampunut myös kerran.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote