Lahden Messukeskuksessa järjestettävän Suomen Vahvin Mies ja Nainen 2019 -kilpailun ensimmäisen päivän ohjelmassa oli naisten finaali sekä miesten sarjan karsintakilpailu.

Naisten kilpailussa 10 osanottajan joukosta voittajaksi selviytyi Anniina Vaaranmaa Koskenkorvalta. Toiselle sijalle ylsi jälleen Laura Koskenniemi Nuoramoisista ja kolmannen sijan otti joensuulainen Salla Romo.

Suomen Vahvin Nainen -kilpailun lajeina olivat muun muassa auton maastaveto, väkipyörä, tukkipunnerrus sekä säkkien lastaus kuorma-auton lavalle.

Miesten sarjan karsinnasta jatkopaikkansa finaaliin lunasti 13 kilpailijaa. Finaalin lajeina ovat väkipyörä, kuorma-auton veto köydellä, tukin nosto ja jopa 200-kiloisten kivien nosto.

Suomalaista sisua ja voimaa maailmankartalle nostanut kilpailu tunnetaan tervehenkistä voimailua kannustavana ja suurta yleisöä viihdyttävänä tapahtumana. Sitä on järjestetty alan kilpailuista yhtäjaksoisesti pisimpään maailmanlaajuisesti katsottuna.

Miesten sarjan finaali sunnuntaina 19.5. klo 12:00.

Lähde: Lahden messut tiedote