Frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailu huipentui – Jooa Saari huippuvireessä myös päätöspäivänä

© Kuva: Getty Images

Kauden 2019 kolmas frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailu huipentui  sunnuntaina 8.6. Oulussa Hiirosen frisbeegolfradalla. SM-karsintakilpailussa kunkin luokan parhaille on jaossa paikkoja amatööriluokkien ja junioreiden omiin, kesän lopulla pelattaviin SM-kilpailuihin.

Amateur Series -SM-karsintakilpailuissa FA1-luokkaa avauspäivän jälkeen johtanut Terhi Tuorilainen (Arctic Circle Disc Golf, Rovaniemi) piti asemansa kilpailun loppuun saakka. Hiirosen Amateur Seriesin voitto irtosi yhteistuloksella 204 heittoa (+24). Toiseksi sijoittui Oulun frisbeeseuran Mervi Syväluoma ja kolmanneksi niin ikään Oulun frisbeeseuraa edustava Kajsa Wickström. 

MA1-luokassa kohti finaalikierrosta suunnattiin jännittävistä asetelmista. Juha Kehusmaa (Oulun frisbeeseura) piti kilpailun kärkipaikkaa hallussaan, Ville Tsurkin (Oulun frisbeeseura) oli toisena ja Tero Hyvönen (Oulun frisbeeseura) kolmantena. Eero Dahl(ReTee, Janakkala) ja Riku Annola(BSC Disc Golf Team, Oulu) olivat avauspäivän jälkeen jaetulla neljännellä sijalla, vain yhden heiton päässä Hyvösestä.

Viisikosta parhaassa päätöspäivän vireessä oli Dahl, joka tarrasi viimeisten väylien aikana kiinni kilpailun ykköstilaan. Dahl vei lopulta voiton yhteistuloksella 171 heittoa (-9). Taisto voitosta oli kuitenkin tiukka: hopealle sijoittunut Annola jäi Dahlista vain yhden heiton päähän ja kolmanneksi sijoittunut Kehusmaa puolestaan kahden heiton päähän.

Jooa Saari huippuvireessä myös päätöspäivänä

Laukaalaisseura Puskaputtaajia edustava Jooa Saari jatkoi finaalipäivänä vahvoja otteitaan. Lauantaina koko pelaajajoukosta parhaan kierrostuloksen 48 heittoa (-12) pelannut Saari vastasi myös sunnuntain parhaasta tuloksesta (51, -9) Hiirosen radalla. Hienolla yhteistuloksella 151 heittoa (-29) irtosi voitto MJ18-junioriluokasta. Oulun frisbeeseuran Eerik Illikainen kiri sunnuntaina toiselle sijalle, kolmanneksi sijoittui seurakaveri Eetu Vähäkuopus. 

MJ15-luokassa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen johtanut Samuli Rantanen (Liitokiekkoseura Mustavaris, Pori) vei voiton kotiin, toiseksi sijoittui Mikael Hautala (Frisbeegolf Ruka) ja kolmanneksi Elias Raitakari (Liitokiekkoseura Mustavaris). FJ15-luokassa Oulun frisbeeseuran nuori lupaus Jemina Koskela jatkoi nousujohteisia otteitaan ja pelasi päätöspäivänä viikonlopun parhaan kierroksensa.

Myös 40-vuotiaiden mastersluokissa avauspäivän jälkeen johtaneet Marja-Liisa Parviainen (Oulun frisbeeseura) ja Jouni Räinä (Oulun frisbeeseura) säilyttivät kärkitilansa kilpailun loppuun saakka. MA50-luokassa Eero Achren (Urheiluseura Ruukin Into, Siikajoki) vastasi päätöspäivänä parhaasta kierrostuloksesta ja kiri Amateur Series -voittoon.

Oulussa kilpaillaan huippufrisbeegolfin merkeissä myös tulevana viikonloppuna 15.-16.6. Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut järjestetään lauantain ja sunnuntain aikana Pikkaralan frisbeegolfradalla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.