Helsingin kaupungin liikuntapalvelut täyttävät kuluvana vuonna sata vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi nimettiin sata legendaarista henkilöä, jotka ovat suuresti vaikuttaneet helsinkiläiseen urheiluun ja liikuntaan.

Sataa helsinkiläislegendaa juhlistetaan Helsinki-päivänä 12.6. kello 16.00−17.00 kaupungintalolla järjestettävällä cocktail-tilaisuudella, jossa legendoja isännöivät apulaispormestari Nasima Razmyar ja kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Helsingin kaupunki on vuodesta 1964 lähtien jakanut Vuoden helsinkiläisurheilija -tunnustuspalkinnon, jonka saaneet urheilijat nimettiin automaattisesti sadan helsinkiläislegendan joukkoon. Loppujen henkilöiden valintaan pyydettiin apua yleisökyselyllä, jonka vastauksia hyödyntäen urheilun ja liikunnan asiantuntijoista koostuva raati valitsi helsinkiläislegendat. Lopullisella listalle urheilijoiden lisäksi valittiin liikuntavaikuttajia ja henkilöitä, jotka ovat jättäneet jälkensä muilla tavoilla helsinkiläiseen liikunta- tai urheiluhistoriaan.

Lue lisää ja katso koko lista Helsingin kaupungin sivuilta

Lähde: Helsingin kaupunki