Titta Keinänen sai kaulaansa Suomen joukkueen ensimmäisen mitalin Minskin Euroopan kisoista. Sunnuntaina tulee varmuudella toinen, kun Mira Potkonen nyrkkeilee naisten 60-kiloisten finaalissa.

Keinänen nappasi jo vuoden toisen arvokisamitalinsa, kun hän ylsi pronssimitalille Minskin Euroopan kisojen karaten yli 68-kiloisten sarjassa. Keinänen taipui välierässään Turkin Meltem Hocaoglulle äärimmäisen tasaisen ottelun jälkeen äänestyksellä. Pistesuoritukset menivät 0-0.

– Päällimmäisenä mielessä on pettymys; harmittaa, kun hävisin tiukan ja tasaisen ottelun. Mitalia lähdin hakemaan, mutta kun aamupäivällä lähti kulkemaan hyvin, olisin toivonut, että olisin tämän välierän voinut voittaa. Kun pettymys vähän hälvenee, voi myös pronssista hymyillä, aiemmin tänä vuonna EM-kisoissa niin ikään pronssille otellut Keinänen totesi.

Keinänen raivasi tiensä välieriin kovatasoisesta alkulohkosta. Hallitsevaa maailmanmestaria, Kreikan Eleni Chatziliadoutaja Italian Clio Ferracutia vastaan Keinänen otteli 0–0-tasapelit. Lohkon päätösottelussaan Euran karateseuraa edustava Keinänen päihitti Ruotsin Hana Antunovicin 3-0, mikä varmisti jatkopaikan lohkokakkosena.

– Harvoin meillä on tällaista alkulohkosysteemiä. Aivan eri tavalla joutui miettimään taktisesti, kun myös tasapeli oli mahdollinen. Kyllä se tätä peliä muutti, Keinänen valaisi.

Lähde: Olympiakomitea