Australialaisuimari Shayna Jack on hyllytetty Kansainvälisestä Uintiliigasta (International Swimming League) dopingkärynsä käsittely ajaksi.

20-vuotias Jack joutui vetäytymään Etelä-Korean MM-kisoista annettuaan Lingadrolia sisältävän dopingnäytteen. Jack ei kiistä näytettä mutta on ilmoittanut, ettei hän tiedä miten kielletty aine on päätynyt hänen kehoonsa. Australian antidopingtoimisto (Asada) aloittaa Asian käsittelyn perjantaina. Jackia uhkaa neljän vuoden kilpailukielto.

Käryn seurauksena Jack ei saa osallistua uinnin ”Mestarien liigaksi” kutsuttuun Kansainväliseen Uintiliigaan (ISL) sen ensimmäisellä kaudella. Ukrainalaismiljardööri Konstantin Grigorishinin rahoittaman liigan ensimmäisen kauden budjetti on 20 miljoonaa dollaria, josta 7 miljoonaa menee urheilijoiden ja joukkueiden palkintorahoihin. Liigalla on kuitenkin tiukka linja dopintapauksiin, mistä syystä Jackin osallistumisoikeus on peruttu.

– Yhtäkään dopingrikettä ei katsota läpi sormien. Tämä tapaus vahvistaa kantamme kiellettyihin ainesiin ja dopingsäännösten rikkomiseen. Mitään sellaista käytöstä ei hyväksytä, ISL:n toimitusjohtaja Andrea Di Nino kommentoi tiedotteessa.

ISL:n tiukka linja tarkoittaa, ettei myöskään MM-uintien kohutuin kilpailija Kiinan Sun Yang saa osallistua ISL:n kilpailuihin oman dopingasiansa käsittelyn aikana.

Lähde: The Guardian.