Vuonna 1997 syntyneet moukarimiehet Aleksi Jaakkola Vehmaisten Urheilijoista ja Aaron Kangas Kankaanpään seudun Leiskusta kävivät tasaväkisen ja kovatasoisen kaksinkamppailun Suupohja-cupissa Kauhajoella. Se päättyi Jaakkolan voittoon tuloksella 72,87 Kankaan hävitessä vain yhdeksän senttiä.

Kauhajoella Jaakkolan toiseksi pisin heitto oli lähes hänen pisimmän heittonsa veroinen 72,52, mutta Kankaan sarja oli vieläkin tasaisempi, sillä hänen neljä viimeisintä yritystään kantoivat 72,69, 72,68, 71,67, ja 72,78.

Kangas pitää hallussaan kauden kotimaista kärkitulosta 73,94, jonka hän heitti Kaustisen moukarikarnevaalissa. Kangas voitti kesän neljä ensimmäistä kohtaamistaan Jaakkolaa vastaan, mutta kahdessa viimeisimmässä Jaakkola on ollut vahvempi.

Ensi viikonloppuna Lappeenrannan Kalevan kisoissa tullaan miesten moukarinheitossa näkemään yksi kaikkien aikojen tasaisimmista mestaruuskamppailuista, sillä Jaakkola, Kangas, mestaruuden puolustaja Henri Liipola ja ikämies Tuomas Seppänen ovat kaikki heittäneet viime viikkoina yli 73 metriä.

Naisten moukarinheiton Suupohja-cupissa voitti loukkaantumisistaan toipunut kolmen vuoden takainen junioreiden MM-kolmonen Suvi Koskinen järjestävästä seurasta Kauhajoen Karhusta tuloksella 62,61. Se on hänen pisin heittonsa kahteen vuoteen.

Lähde: Tiedote