Suomen toinen kisavastustaja naisten EM-lopputurnauksessa on lauantaina lohkon isäntämaa Turkki, joka avasi oman kisaurakkansa perjantain myöhäisottelussa Kreikkaa vastaan. Turkki on Euroopan rankingissa sijalla viisi ja FIVB:n maailmanrankigissakin sijalla 12. Viime vuoden MM-kisoissa Giovanni Guidettin valmentama joukkue oli yhdeksäs ja EM-kisoista 2017 sillä on puolustettavanaan pronssit.

Turkin joukkueen mielenkiintoisimmaksi pelaajaksi on noussut 2000-syntynyt laitapelaaja Ebrar Karakurt, jota on nähty hakkurin tontin lisäksi pelaavan myös yleispelaajana. Todella tulisieluinen Karakurt valittiin kesän Nations Leaguen lopputurnauksen parhaaksi hakkuriksi.

Eda Erdem Dündar puolestaan on kuulunut maan runkopelaajiin jo vuodesta 2005 lähtien ja kokenut keskipelaaja tunnetaan myös erittäin pahoista aloitussyötöistä. Selkävaivoistaan toipunut Erdem palkittiin Nations Leaguen parhaana keskipelaajana. Muita avainpelaajia ovat passari Cansu Özbay ja Kübra Akman. Kaikkiaan valmentajana neljien viime EM-kisojen mitalistilla Guidettilla (2011 hopea Saksa, 2013 hopea Saksa, 2015 hopea Hollanti ja 2017 pronssia Turkki) on käytössä todella tasokas materiaali.

Onko nuori Karakurt jo näissä EM-kisoissa superähti? Häntä myös VakifBankin seurajoukkueessa valmentava Guidetti ei ainakaan liian isoja paineita hänelle aseta.

– Hän on liian nuori, aivan liian nuori. Hänellä on valtavasti opiittavaa. Hän voi pelata huikean hyvin tai erittäin huonosti. En tiedä edes, mitä paikkaa hän pelaa. Toki laitahyökkääjänä, Guidetti virnisteli.

Turkin päävalmentaja Giovanni Guidetti antoi torstaina hyvinkin rehellisen kommentin kisojen toisesta vastustajasta Suomesta.

– Ollakseni rehellinen, en ole ”opiskellut” Suomen joukkuetta niin hyvin kuin muita lohkon joukkueita. Uskon kuitenkin, että Suomi voi olla erinomainen joukkue, koska sen tahtotaso on korkea ja pelaa hienolla energialla. Lisäksi Suomi on totta kai todella innokas joukkue, koska on nyt ensimmäistä kertaa piktään aikaan mukana tällä tasolla.

Suomi kohtaa Turkin lauantaina kello 19.30.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote