Mikko Korhonen palaa tositoimiin miljoonan euron kisassa – ”Hyvä kolmen viikon tauko takana”

© Kuva: Getty Images

Suomalaisgolfareiden ykkösnimi Mikko Korhonen palaa tällä viikolla tositoimiin Prahassa pelattavassa Czech Masters -turnauksessa.

Tauko on ollut pitkä, sillä hänen edellinen kilpailunsa, Open Championship, käytiin heinäkuun kolmannella viikolla.

– Hyvä kolmen viikon tauko takana. Vähän hyväntekeväisyysgolfia tuli pelattua Pohjanmaalla ja Pickalassa. Muuten aika vähän kosketuksia, Korhonen sanoi.

Korhonen on osallistunut kaudesta 2014 lähtien joka vuosi nyt kuudennen kerran European Tourin kalenterissa olevaan Prahan turnaukseen. Ainoa jatkoon pääsy on vuodelta 2016, jolloin sijoitus oli 62:S. Viime vuonna karsintaraja pakeni helsinkiläiseltä lyönnin päähän.

Hän saapui turnausmaisemiin tiistaina, mutta ei vielä tuolloin ottanut tuntumaa Albatross Golf Resortin kisa-areenaan.

– Kenttä on entuudestaan tuttu, keskiviikkona pelaan pro amin. Ihan kivasti lähti pallo tänään rangella ja griinin ympärillä. Kaikki ei toki ole koskaan valmista tässä pelissä.

Korhonen lähtee kauden viimeiselle kolmannekselle Race to Dubai -listan sijalta 42. Tavoitteet ovat kristallinkirkkaana mielessä.

– Syksyllä on tarkoitus pelata noin kymmenen kisaa, mukaan lukien finaalit. Koetetaan pelata nousujohteinen syyskausi, ja olla mukana kauden loppuhuipennuksessa Dubaissa, Korhonen linjaa.

Czech Masters on palkintoarvoltaan miljoonan euron turnaus, jonka viimevuotista voittoa puolustaa Italian Andrea Pavan. Vaikka kisa kuuluu ET:n pienimpiin, kiertueen kilpailutauko on houkutellut mukaan useita mielenkiintoisia nimiä, kuten Lee Westwood, Eddie Pepperell, Thomas Pieters ja Ernie Els.

Korhonen saa kahdella ensimmäisellä kierroksella seuraa Englannin Callum Shinkwinistä ja Espanjan Adri Arnausista. Torstain lähtöaika on kello 8.25 (Suomen aikaa). Perjantaina kolmikko kuulutetaan ykköstiille kello 13.25.

Prahaan ovat matkustaneet myös kiertueen kaikki muut suomalaiset. Kim Koivu starttaa torstaina kello 10.15, Tapio Pulkkasen (kello 13.35) ja Kalle Samoojan (kello 14.15) kisaurakka käynnistyy puolestaan iltapäiväkierroksella.

Ennusteet lupaavat loppuviikoksi Prahan seudulle varsin tyyntä ja lämmintä kesäsäätä. Pääosin on poutaa, joskin sadekuurojen mahdollisuus on kohtalainen torstai-iltana ja perjantaina.

Czech Masters -turnausta voi seurata suorina lähetyksinä Viasat Golf -kanavalla ja Viaplayssa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.