Rullahiihdon SM-kisat kilpailtiin viikonloppuna Vuokatissa. Lauantaina hiihdettyjen sprinttimatkojen mestareiksi kirivät Vieremän Koiton Kerttu Niskanen ja SkiTeam 105:n Lauri Vuorinen. Sunnuntain distanssimatkoilla vahvimpia olivat Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen ja Jämin Jänteen Antti Ojansivu.

Lauantaina Vuokatissa kilpailtiin sprinttihiihdot. Naisten aika-ajon vei nimiinsä Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo, joka ei kuitenkaan lopulta jaksanut aivan mitaleille saakka. Vuokatin rullarata antoi riittävästi haastetta myös maajoukkueurheilijoille, eikä mestari Niskasen mukaan mikään tullut ilmaiseksi.

– Koko päivä on tuntunut suht koht terävältä ja luotin kovaan loppuun. Ajateltiin (radasta), että sen on tosi helppo, mutta siinä mielessä hyvä, että tuli kovaa tasuria, missä me suomalaiset ei olla kovin vahvoja, mietti Niskanen SM-kisan jälkeen.

Toiseksi sprintissä hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä ja kolmanneksi Kainuun Hiihtoseuran Anita Korva, joka suorittaa parasta aikaa varusmiespalvelusta Kainuun prikaatissa.

Miesten ykkönen oli koko kisaa aika-ajoista alkaen hallinnut SkiTeam 105:n Lauri Vuorinen. Välierässä tosin voittotaistelu meni maalikamerakuvaan Ristomatti Hakolan kanssa.

– Tosi hyvä harjoitus ja tosi kova kisa. Alku- ja välierän pääsin suht helpolla, mutta finaali oli tiukka. Rata oli hyvä, mutta irtoaminen ei ollut mahdollista. Muuten kyllä rehti ja reilu, tilaa oli ohittaakin, jutteli Suomen mestari Vuorinen.

Miesten kilpailussa hopealle hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkonen ja pronssille Hollolan Urheilijat -46:n Verneri Suhonen.

Mononen ylivoimainen 12 kilometrin normaalimatkalla

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen oli ylivoimainen naisten 12 kilometrin normaalimatkalla. Mononen jätti hopealle hiihtänyttä Pöytyän Johanna Matintaloa lähes puoli minuuttia. Kolmanneksi hiihti lauantain voittaja Kerttu Niskanen.

Mononen hiihti itsekseen koko matkan ja oli tyytyväinen vauhtiinsa.

– Reippaasti piti lähteä matkaan, kun on vaihteleva rata, kohtuu lyhyet työpätkät ja palautus, niin pitää hiihtää kovaa koko matkan. Tänään tuntui hyvältä ja pystyi pitämään vauhtia yksinäni myös, mietti Laura Mononen.

Miesten kilpailussa ei nähty ylivoimaa, vaan tiukkaa taistelua mestaruudesta loppuun saakka.

– Ei todellaakan (tullut helpolla voitto). Lepistö tuli melko pitkään muutaman sekunnin sisään ja Larin kanssa oltiin koko ajan sekunnin sisällä. Viimeisellä kierroksella helpotti, kun kuulin, että olin kuusi sekuntia Laria edellä. Ei näyttänyt kellään olevan peesejä, hyvin oli onnistunut kilpailu siinä mielessä, sanoi Ojansivu, joka iloitsi kehittymisestään rullahiihdossa.

SM-hopealle hiihti Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen. Lehtonen pisti kaiken peliin, mutta ihan se ei riittänyt voittoon.

– Aika raskasta oli, tämä on semmoinen rata, että koko ajan pitää iskeä niin paljon kuin lähtee. Väliäaikalähtönä ja kun on hyvin tilaa hiihtää, niin rullahiihto on ihan kivaa, mietti Lehtonen.

Kolmanneksi sunnuntaina hiihti Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote