Ohhoh! Kimmo Kinnusen valmentama suomalainen heitti keihäässä maailman kärkituloksen – ”Oli yllätys”

© Kuva: Getty Images

Siilinjärven Ponnistuksen Marjaana Heikkinen heitti pyörätuolista luokan 34 maailman kärkituloksen 18,88 Espoon GP-kilpailuissa. Se on viisi senttiä parempi, kuin kiinalaisen Zou Lijuanin tähänastinen kärkitulos. Heikkisen kaikki kuusi heittoa kantoivat vähintään 18,37.

– Se meni Némethin keihäällä ja oli yllätys. Olin tyytyväinen myös siihen, että tuli hyvä sarja. Tästä kilpailusta jäi hyvä fiilis Dubain MM-kilpailuihin. Näköjään valmentaja Kimmo Kinnunen tietää mitä tekee, Heikkinen sanoi.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Tuomas Mannin keihästulos 23,83 luokassa 34 olisi vielä lauantaina ollut Suomen ennätys, mutta lauantaina Kangasalla hän voitti paraurheilijoiden Suomen mestaruuden uudella SE:llä 25,18, joka on samalla Euroopan tämän vuoden kärkitulos. Maailmantilastossa Manni on kymmenentenä.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jasmine Repo luokassa 55 heitti tuloksen 11,37. Hän on Euroopan tilaston kuudes hivenen tämänpäiväistä paremmalla ennätyksellään 11,65, jonka hän heitti kolme viikkoa sitten Joensuun GP:ssä.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Kaapo Kakko tekee maalin – saat 100€ ilmaisvedon!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta ja lyö vähintään 1 euron veto otteluun New York Rangers vs Vancouver Canucks (minimikerroin 1,50).
  3. Jos Kakko tekee ottelussa maalin, saat 100€ ilmaisvedon.