Ole Halonen paransi Paavo Nurmi Marathonilla ennätystään 3½ minuuttia 2.27.39:ään, mikä on paras tänä vuonna suomalaisen Suomessa juoksema tulos ja vuositilaston kolmas. Kamerunin maajoukkuejuoksija Eric Mbangeh Mbacha johti vielä kuusi kilometriä ennen maalia, mutta hävisi lopulta kaksi minuuttia.

Entinen maajoukkuejuoksija Eeva Feuth, omaa sukua Sajanti, voitti naisten maratonin yli 20 minuutin erolla seuraavaan. Hänen aikansa 2.59.22 on paras tänä vuonna suomalaisen naisen Suomessa juoksema tulos ja vuositilaston kahdeksas.

Miesten puolimaratonin voitti maajoukkuesuunnistaja Joni Hirvikallio kelpo ajalla 1.10.23. Toiseksi sijoittunut Turun Urheiluliiton Matti Rauma hävisi 25 sekuntia. Hirvikallio oli tätä ennen viimeksi kilpaillut juoksijana toistakymmentä vuotta sitten, jolloin hän 18-vuotiaana juoksi maratonin.

Forssan Salamaa edustava Annemari Kiekara, omaa sukua Sandell, voitti naisten puolimaratonin ajalla 1.22.19, mutta sai hyvän vastuksen rekisteröimättömään juoksuyhteisöön Helsinki Social Runnersiin kuuluvasta Aino Niemestä, joka hävisi vain 29 sekuntia.

Tänä vuonna jo kolme SM-kilpailuiden mitalia 5000 ja 10000 metrillä sekä puolimaratonilla saavuttanut Helsingin Jyryn Katarina Skräddar voitti naisten 10 kilometriä 2.36 minuutin erolla Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Ilona Välimäkeen ajalla 36.05. HIFK:n 45-vuotias Maria Söderström juoksi Haagassa 36.09.

Leppävirran Urheilijoiden 90-vuotiskilpailuissa Oravikosken urheilukentällä työnsi Keiteleen Kunnon Panu Tirkkonen miesten kuulaa vuoden parhaan tuloksensa 17,79, mikä on elokuun kolmanneksi paras tulos Suomessa Arttu Kankaan ja Nico Oksasen jälkeen.

Naisten 5000 metrin juoksun Suomen mestari Moona Korkealaakso Lappeenrannan Urheilu-Miehistä voitti kotikentällään Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Lahden piirien välisessä ottelussa 800 metriä ajalla 2.12,33.

Lähde: Urheiluliiton tiedote