Yleisurheilumaajoukkueiden ja erityisesti miesten, pitää uhkua taistelutahtoa Tukholmassa viikonvaihteessa, jos halutaan voittaa Ruotsi heidän kotikentällään.

Miesten maaottelussa Suomen vahvimmat lajit tilastojen valossa ovat moukarinheitto ja keihääänheitto, joissa on edellytykset kolmoisvoittoon. Ruotsi on väkevimmin niskan päällä kiekonheitossa sekä 5000 ja 10000 metrin juoksuissa.

– Pisteitä ei jaeta tilastojen perusteella. Miehillä tulee olemaan tiukkaa sileillä juoksumatkoilla, mutta näen, että siellä on paljon voitettavissa tilastoihin nähden. Esimerkiksi 400 ja 800 metrillä ollaan vain niukasti takaa-ajoasemissa, sanoo miesten maajoukkueen kapteeni Tuomo Salonen.

– Myös pituushyppy on etukäteen tasainen laji. Ruotsin Thobias Montler on kovassa kunnossa, mutta niin ovat meidänkin hyppääjämme. Miesten korkeushyppykin on melko tasainen. Noita lajeja ja yksittäisiä taistelupareja lajien sisällä pitäisi pystyä kääntämään meille.

Salonen näkee, että miesten joukkueesta löytyy taisteluvalmiutta.

– Meillä on koossa aika nuori ja tasainen nippu. Mukana on vain kourallinen meitä kolmekymppisiä, joten näyttämisen halua varmasti riittää. Joukkueessa on myös useita urheilijoita, jotka ovat nostaneet tasoaan loppukaudella. Maaottelu on hyvä tilaisuus tehdä kauden parhaita tuloksia.

Lähde: Urheiluliiton tiedote