Suomen miesten käsipallomaajoukkue sai kokeneen kakkosvalmentajan: ”Kaksi asiaa herättivät kiinnostuksen”

© Kuva: Juha Tamminen
La Ligassa Barcelona - Granada! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Pitkän uran maajoukkuepelaajana tehnyt Teddy Nordling liittyy miesten maajoukkueen valmennustiimiin, päävalmentaja Ola Lindgrenin avuksi.

Mikä sai sinut Teddy kiinnostumaan miesten maajoukkueen valmennuksesta?

– Periaatteessa kaksi asiaa herättivät kiinnostuksen. Mielestäni joukkue on täynnä mielenkiintoisia pelaajia sekä totta kai mahdollisuus nähdä mitä kokenut valmentaja ajattelee ja miten hän rakentaa pelillisen puolen. Nämä kaksi asiaa saivat minut hyppäämään mukaan maajoukkueen toimintaan.

Miltä maajoukkueen tulevaisuus mielestäsi näyttää?

– Mielestäni joukkueen tulevaisuus näyttää hyvältä. Uskon, että moni pelaajista on kansainvälisen läpimurron partaalla. Samalla pitää muistaa että useat maat ovat nostaneet tasoaan ja kansainvälinen kilpailu vain kovenee maajoukkuetasolla.

Miten yhteistyö Olan kanssa sujuu?

– Tehtävän jako ja oma roolini muodostuu tehdessä. Olan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen jäi selväksi, että hän haluaa että koko maajoukkueen staffi on vahvasti mukana toiminnassa. Minulla on se etu, että näen ja pystyn seuraamaan kotimaan liigassa pelaavia pelaajia enemmän livenä johtuen valmennuspestistä SIF miesten edustusjoukkueessa.

Koska maajoukkue ja syksyn ohjelma julkistetaan?

– Keskusteluja Ola Lindgrenin kanssa joukkueesta on jo paljon käyty, joukkueen nimilista alkaa olla kasassa. Pelaajiin tullaan olemaan lähiviikkoina yhteydessä. Ohjelma vahvistuu vasta elokuun lopussa – syyskuun alussa kun MM-karsintojen tarkat päivämäärät saadaan Euroopan liitosta. Lokakuun lopussa pelataan kuitenkin kaksi ottelua Japania vastaan, ennen MM-karsintojen ensimmäisiä otteluja.

Teddy Nordling
s. 1974
asuu Hangossa perheensä kanssa
102 maaottelua vuosina 1991-2006, 360 maalia (4. eniten)

Pelaajana:
HIK
BK-46
VFC Setubal
Alingsås HK
Vfl Bad Schwartau

Valmentajana:
HIK
BK-46
P98 maajoukkueen valmentaja
SIF

Lähde: Käsipalloliiton tiedote

La Ligassa Barcelona - Granada! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!