Kiekonheittäjä Daniel Ståhl ja keihäänheittäjä Kim Amb johdattivat lajivoitoillaan Ruotsin miesten joukkueen 47 pisteen maaotteluvoittoon Tukholman Ruotsi-ottelussa lukemin 228–181. Seiväshyppääjä Angelica Bengtsson ja kestävyysjuoksija Yolanda Ngarambe olivat Ruotsin naisjoukkueen sunnuntain tähdet. Ruotsi vei naisten maaottelun 217,5–192,5.

Aiturit Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske sekä pituushyppääjä Kristian Pulli olivat Suomen joukkueen sunnuntain kärkinimet. Korte voitti 100 metrin aidat loistoajalla 12,85 ja johti suomalaiset kolmoisvoittoon.

Pulli voitti pituushypyn ponkaistuaan 3,6 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa 810 ja ennätyskelpoisessa tuulessa 805. Topi Raitanen juoksi vakuuttavan voiton 3000 metrin esteissä ja Oskari Mörö 400 metrin aidoissa. Löysävauhtisessa kilpailussa Raitasen voittoaika oli 8.46,97. Mörö oli Raitasen tapaan ylivoimainen ajalla 50,26.

– Me olimme hyviä lauantaina, parempia kuin mitä tilastot antoivat odottaa. Sunnuntaina Ruotsi oli erittäin hyvä. He pitivät asemansa etukäteen vahvoissa lajeissaan ja ottivat lisäksi hyvin pisteitä muista lajeista, Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola arvioi.

– Maaottelu oli tavallaan kuin koko yleisurheilukausi pienoiskoossa. Täällä näki, missä lajeissa olemme Euroopan tasolla ja kansainvälisellä tasolla ja missä meillä on kuoppia. Kolmimiehisjoukkuein käyttävässä maaottelussa 6–16 -tappiota lajeissa ei kärsi montaa ottaa.

MM-valinta ratkesi Lassin eduksi

Dohan MM-kisajoukkuetta ajatellen Tukholmassa heitettiin tärkeä keihäskilpailu, jossa Lassi Etelätalo oli toinen heitettyään 82,15. Tukholmassa kivuliaaksi äityneen olkapäävaivan kanssa tuskaillut Oliver Helander oli kolmas tuloksella 80,66 ja Etelätalon kanssa kolmannesta MM-kisapaikasta taistellut Toni Kuusela neljäs heitettyään 79,38. Helander ja Antti Ruuskanen ovat jo valittu MM-kisoihin.

– Keihäsvalinnan tämä ratkaisi Lassin eduksi, Niemi-Nikkola sanoi.

Helanderin olkapäävaivan suhteen Niemi-Nikkola jää odottelemaan tutkimusten tuloksia. Käytännössä Kuusela on tarjolla MM-kisoihin, jos Helanderin kisamatka estyisi.

– Nyt täytyy katsoa Oliverin olkapään tilanne kehittyy, Niemi-Nikkola sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote