Tästä syystä kävelyssä otellaan erillinen maaottelu viikonvaihteessa: Mukana historian vanhin urheilija – ikää yli 60 vuotta!

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomi ja Ruotsi kohtaavat toisensa Tukholmassa viikonvaihteessa.

Kävelyssä otellaan erillinen maaottelu, koska Ruotsissa kävelijät kuuluvat yleisurheiluliitosta erilliseen lajiliittoon. Miehet kävelevät 10000 metriä ja naiset 5000 metriä ja näiden pisteet ja nuorten kisan pisteet lasketaan maaottelussa yhteen.  Suomi on tässä katsannossa selkeä suosikki.

Kävelykisan tähti on Ruotsin Perseus Karlström, joka voitti keväällä Alytusin Euroopan cupissa 20 kilometriä ja käveli kesäkuun alussa matkan Ruotsin ennätyksen 1.18.07, jolla hän on kauden maailmantilastossa kahdeksas.

MM-kilpailuihin valitut Aku Partanen ja Jarkko Kinnunen eivät kilpaile Tukholmassa, joten Ruotsi on miesten kilpailun suosikki. Suomen joukkueen ykkösmiestä on Aleksi Ojalaa ovat haastamassa myös 50 kilometriä tällä kaudella 3.56.22 kävellyt Ato Ibáñez sekä Anders Hansson.

Naisten 5000 metrin kävelyyn osallistuu maaotteluhistorian vanhin urheilija Siw Karlström, joka on 62-vuotias entinen maailman cupin voittaja ja ME-nainen. Miesten 10000 metrin kävelyn voittajasuosikit Karlström ja Ibánez ovat Siw Karlströmin poikia.

Lähde: Urheiluliitto

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!