Oulun Kehäkerhon Aydin Behruz voitti keväällä uransa ensimmäisen nyrkkeilyn Suomen mestaruuden. Näyttävän ottelun Lahden Mikko Niemen kanssa tarjoillut Behruz puhkesi vuolaisiin kyyneliin voiton ratkettua. Voitto oli omistettu edesmenneelle lähiomaiselle.

– Mestaruus oli tahdon voitto. Halusin voittoa enemmän kuin Mikko (Niemi), mutta ei hän sitä helpolla minulle luovuttanut, muistelee Behruz kevään finaalia.

Behruzin syyskausi alkaa tulevana viikonloppuna Ruskaturnauksessa, jonka jälkeen katse siintää maajoukkuepaikkaan Tammer Turnaukseen. Viikonlopun turnaukseen mies lähtee rennon itsevarmana.

– Ruskaturnaukseen valmistautuminen alkoi muutama viikko sitten. Treenit ovat sujuneet suunnitellusti, joten on mukava päästä aloittamaan kausi. Yhdeksi syksyn päätavoitteeksi olemme asettaneet sarjavoiton Tammer Turnauksessa. Sairastumiset ja loukkaantumiset ovat aiemmin estäneet osallistumisen Tammeriin, joten ehkä tämä on vihdoin minun vuoteni. Ensin kuitenkin otellaan Rovaniemellä Ruskaturnaus. Katsotaan, minkälaisen vastustuksen haastajat hallitsevalle mestarille antavat, naurahtaa Behruz.

Uran alkuaikoina miestä kilpailussa hallinneet kireys ja vihaisuus ovat pyyhkiytyneet elämänkokemuksen karttumisen myötä pois – nykyään Aydin Behruz nousee kehään iloisella mielellä.

– Olen löytänyt tekemiseeni rentouden ja ilon. Elämänkokemuksen karttuminen on tuonut ymmärryksen, että nyrkkeilyn lisäksi elämässä on paljon muutakin merkityksellistä. Tavoitteet ovat silti yhtä korkealla kuin aiemmin ja niiden eteen tehdään salilla töitä entistä kovemmin. Unelmani on otella olympialaisissa, toteaa Behruz ykskantaan.

Nyrkkeilyn 33. Ruskaturnaus otellaan Rovaniemellä 6. – 8.9.2019 Urheiluopisto Santasportissa. Kisojen järjestelyistä vastaavat ensi vuoden SM-kisaisännät Rovaniemen Reipas ja Lapin Lukko.

Lähde: Tiedote