Telinevoimistelun Portugalin Challenge Cupissa Patrik Palmroth (Tampereen Sisu) voimisteli paikat permanto- ja hyppyfinaaliin, Eeli Mikkola (Tampereen Sisu) nappasi nojapuilta finaalipaikan, Jimi Päivänen (Voimisteluseura Helsinki) taisteli tiensä hevosen finaaliin sekä Nitta Nieminen (Tampereen Voimistelijat) nähdään puomin finaalissa.

– Tein ensimmäisenä karsintapäivänä permannon ja renkaat, oli aivan hyvä ja varma fiilis, molemmilla telineillä jäi silti vähän hampaankoloon. Tiukkojen tuomareiden perusteella hyvillä mielin kuitenkin permantofinaaliin. Alastulon takia renkaiden finaalipaikka jäi haaveeksi. Toisena kisapäivänä hyppy meni hyvin, odotusten mukaan, mutta nojapuille jouduin mennä suoraan hypystä, enkä ehtinyt kokeilla ollenkaan. Sarjaan tuli yksi iso moka, tuumasi Palmroth.

Hevosella voimisteltiin ensimmäisen päivän toinen finaalipaikka, kun Jimi Päivänen kilpaili uudella vaikeammalla sarjalla, jonka hän suoritti läpi ilman suurempia virheitä ja nappasi finaalipaikan pistein 13,000. Hevosella nähtiin myös Pavel Titov (Jyväskylän Voimistelijat). Titovin sarja sujui mallikkaasti, kunnes alastulossa hän joutui punnertamaan liikkeeseen ja arvo-osa jäi siten saamatta.

Nojapuilla Eeli Mikkola nappasi onnistuneella sarjalla paikan finaaliin sijoittumalla kuudenneksi. Permannolla Mikkolalla oli kuitenkin haasteita volttisarjojen alastuloissa. Isot korjaushypyt maksoivat miehelle finaalipaikan. Myös rekillä miehellä oli haasteita alastulossa, sillä alastulo kaatui.

– Toisena kisapäivänä tein nojapuut ja rekin. Nojapuilla sujui hyvin ja suoritus riitti finaaliin. Rekillä muuten hyvä sarja, mutta alastulo kaatui, summasi Mikkola.

Renkailla ja rekillä voimisteli myös Tarmo Kanerva (Tampereen Sisu). Kanerva teki muuten hyvän sarjan, mutta yksi suurempi virhe vei finaalipaikan. Rekkisarjassa oli paljon pientä viilattavaa.

Naisten telinevoimistelun ainoana suomalaisena edustaja kilpailuissa voimisteli Nitta Nieminen. Nieminen voimisteli finaaliin puomilla sijalta seitsemän. Nojapuilla hän kilpaili uusilla räpsillä, joka aiheutti sarjaan haastetta. Sarja sujui ilman suuria virheitä, mutta Nieminen ei yltänyt finaalipaikkaan. Permannolla Niemisellä oli haasteita ja pisteet jäivät kaatumisen vuoksi alhaisiksi.

– Nojapuusarja meni hyvin siihen nähden, että jouduin tekemään uusilla räpsillä. Puomi meni hyvin, vaikkakin horjumisia tuli. Finaalipaikka sillä kuitenkin lunastettiin. Permannolla en pystynyt näyttämään parastani, koska kaaduin viimeisen volttipätkän, kertoi Nieminen.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote