OLS-valmentaja on ylpeä joukkueen kehitysaskelista: ”Tosi moni on fiiliksissä siitä, että ollaan ennakkoluuloton joukkue”

© Kuva: Juha Tamminen

OLS on aloittanut kautensa miesten Salibandyliigassa kaksijakoisesti. Joukkue on ottanut viidestä pelistä yhteensä kuusi pistettä. Oululaiset pystyivät voittamaan kolmannella ja neljännellä kierroksella Sttelersin ja Tiikerit, mutta hävisi rumasti viime pelissä Classicille lukemin 14-2.

OLS:n päävalmentaja Jani Lipsanen summaa joukkueen alkukautta SuomiUrheilu -sivuston haastattelussa.

– Maalirikas. Olen tullut reilu vuosi sitten organisaatioon, niin kiva huomata, että viety koko hommaa pelaavampaan suuntaan. Maaleja tulee, se on kiva.

– Riskitasot ovat pelitavan myötä myös nousseet, joka on näkynyt siinä, että myös omissa soi, Lipsanen puntaroi.

Valmentajan mukaan OLS:n edustusjoukkueen ympärillä on tällä hetkellä positiivinen kuhina.

– Tosi moni on fiiliksissä siitä, että ollaan ennakkoluuloton joukkue. Ympärillä on positiivinen yleisvire, koska emme ole kykkijäjoukkue.

Lipsanen on antanut uusille kyvyille näyttöpaikkoja liigatasolla.

Valte Karvonen ja Asla Veteläinen ovat saaneet muun muassa mahdollisuuden. Täällä laji-ihmiset ovat tienneet heidät, mutta he ovat hieman kasvaneet tutkan alla. Hienoa nähdä, miten he pärjäävät kansallisen tason huippuja vastaan, Lipsanen kehuu.

Lipsanen kertoo selvän linjauksen, mitä hän pelaajilta odottaa, joita halutaan OLS-organisaatioon.

– Nyt tuijotellaan niitä pelaajia, keillä on potentiaalia pelata ylöspäin ja kyetä pallolliseen peliin. Mietitään sen kautta yksilöiden kehittämistä. Otetaan junnuista ja alasarjoista pelaajia, joilla potentiaalia tuottaa pallolllisia ratkaisuja.

– Ei voida olla irrallinen saareke. Tietyt arvot ja lainalaisuudet halutaan nähdä esimerkiksi miesten edustusjoukkueella ja junnuilla, valmentaja painottaa.

OLS yrittää palata launataina takaisin voittojen tielle, kun sen vieraaksi saapuu viime kauden hopeajoukkue TPS.

– Me ollaan hinkattu pari viiikkoa pallollisia juttuja ja koitettu kehittää niitä eteenpäin, jotta saisimme pelejä enemmän omaan kontrolliin. Se vähentää puolestaan meidän omiin tulevia osumia, Lipsanen kertoo yhden ottelun teemoista.

Ottelu alkaa lauantaina klo 18.00. Lauantain kierroksella pelataan myös ottelut EräViikingit-Nokian KrP ja SPV-ÅIF.

Jesse Happonen

 

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.