OLS on miesten Salibandyliigan lauantain kierroksella ison haasteen edessä, kun se isännöi viime vuoden hopeajoukkue Turun Palloseuraa. OLS-valmentaja Jani Lipsanen tietää, mitä on luvassa.

– Tepsi on kurinalainen joukkue puolustamaan. Heitä vastaan ei montaa paikkaa hieromalla pysty luomaan. Peliä pitää kääntää nopeasti ja tehokkaasti, Lipsanen ennakoi SuomiUrheilu -sivuston haastattelussa.

Hänen mukaansa OLS:n pitää hieman mukautua myös vierasjoukkueen pelitapaan.

– Jos he haluavat lähteä painostamaan ja hakemaan riistoja, se vaikuttaa vähän lähestymistapaamme. Olemme hereillä, mitä se peli vaatii. Emme pysty käsikirjoittamaan tätä ottelua kauhean hyvin etukäteen.

Lipsanen tuntee vastustajan valmennuksen hyvin. Janne Kainulaisesta tuli turkulaisten päävalmentaja tälle kaudelle.

– Kainulaisen kanssa olen paljon tekemisesissä ja juttelemme päivittän. Hän on hyvä kaverini. Olen tietoinen, mitä siellä on tehty ja miten on mennyt. Seura on kokenut varmaan ne samat kasvukivut, joita kaikilla on, jotka lähtevät tekemään muutoksia.
Viime kaudella he raapivat maalin pelejä voitoiksi. Nyt alkukierroksen peleissä ei käynyt niin. En ole nähnyt mitään isoja ongelmia heidän tekemisessä. Oli ajan kysymys, milloin heillä palaset loksahtavat kohdilleen, Lipsanen summaa.

TPS on voittanut kaksi viimeistä peliään maalierolla 20-4.

– He antoivat myrskyvaroituksen LASBia vastaan. Pitivät nollan ja pystyivät tekemään maaleja rutkasti (10-0) ja tämä vielä ilman Kailialaa (Miko). Vapauttava voitto heille. Pelilliset valinnat tuottaa nyt hyvin hedelmää.

Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla, mutta lauantain ottelussa lienee yksi selvä ennakkosuosikki.

– TPS on pelaajatyyppien kannalta myrkyllinen vastustaja. Kovia kamppailijoita pakistossa. Meillä on paljon nuoria ja urheilu-uran alussa olevia hyökkääjiä. He eivät ole vielä niin lihaksiakkaita ja voimakkaita pelaajia. Sen vuoksi meidän täytyy välttää ahtaita paikkoja ja 1vs1-vääntöjä, Lipsanen painottaa.

OLS-TPS alkaa lauantaina klo 18.00. Lauantaina pelataan myös ottelut SPV-ÅIF ja EräViikingit-Nokian KrP.

Jesse Happonen