Suomen miesten salibandymaajoukkue on toimittanut pyynnön kurinpitokäsittelystä EFT-turnauksen Suomi–Sveitsi-ottelussa tapahtuneesta kontaktista. Ottelu pelattiin lauantaina Tampere Areenalla.

Suomen miesten salibandymaajoukkue on toimittanut pyynnön kurinpitokäsittelystä EFT-turnauksen Suomi–Sveitsi-ottelussa tapahtuneesta kontaktista.

Pyynnön mukaan ottelun ensimmäisessä erässä noin ajassa 15.15 Sveitsin Nils Conradin kontakti osui Suomen kapteeni Nico Saloa päähän. Salo putosi kontaktin takia kentän pintaan.

– Siinä oli niin törkeä tapahtuma, että päätimme tehdä pyynnön. Me haluamme pitää tämän rehtinä ja suorana urheiluna. Tuollaiset asiat eivät kuulu peliin. Haluamme, että se ehdottomasti tutkitaan. Muuten tämä peli menee liian villiksi, Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi.

EFT-turnauksilla ei ole esimerkiksi MM-kisojen tavoin omaa jurya tai kurinpitoa, joten lajin neljä huippumaata ovat sopineet, että kurinpitotapaukset hoitaa kunkin turnauksen järjestäjämaa.

Objektiivisuuden ja neutraalin käsittelyn takaamiseksi Suomen Salibandyliitto on pyytänyt Kansainvälistä Salibandyliittoa (IFF) käsittelemään Suomen miesten maajoukkueen tekemän pyynnön kurinpitokäsittelystä. IFF on pyyntöön suostunut. Tapauksen käsittelee IFF:n kurinpitokomitea.

Lähde: Salibandyliitto