Valio jakoi tunnustuksia: Stipendiaattien joukossa perinteisten suosikkilajien lisäksi myös pienempien lajien edustajia – ”Haluamme tukea monenlaista liikuntaa”

© Kuva: Getty Images

Valio Akatemia® on valinnut stipendiaatit vuodelle 2020. Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Kymenlaakson alueen nuorille urheilijoille on myönnetty 26 stipendiä yhteensä 10 050 euron arvosta muun muassa ratsastuksen, pyöräilyn ja ringeten tukemiseen.

Valtakunnallisesti Valio Akatemia® jakaa lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen 308 stipendiä yli 130 000 euron arvosta. Mukana stipendiaatteja olivat valitsemassa ohjelman kummit: jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi.

– Hakemukset olivat jälleen kerran hyvin perusteltuja ja niistä välittyi upeasti se, kuinka erityisiä nuoria liikkujia Suomessa on. Haluamme valinnoissa huomioida sen, että tukea jaetaan mahdollisimman monipuolisesti: valtakunnallisesti, eri ikäisille, eri lajeille ja niin yksilöille kuin joukkueille ja kouluryhmillekin, projektipäällikkö Nina Wahlström Valiolta kertoo.

Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Kymenlaakson stipendiaatit lajeineen:

Aatos Airto, Hyvinkää, breaking
Venla Tiljander, Hyvinkää, pyöräsuunnistus
Veikko Huhtala, Hyvinkää, pyöräily
Hyvinkään Pyöräilijät, Hyvinkää, pyöräily
Misa Jokela, Kouvola, jääkiekko
Viivi Paljärvi, Lahti, freestyle laskettelu
Nea Haapio, Lahti, ringette
Milla Kähkönen, Lahti, uinti
FC Reipas T11-12, Lahti, jalkapallo
Peetu Koivunen, Tammela, koripallo
Nora Kytäjä, Tammela, hiihto
Aada Liikonen, Kärkölä, lumilautailu
Toivo Laiho, Hollola, purjehdus
Talent Team, Korpikylän Ratsastajat, Hollola, ratsastus
Nette Suhonen, Hämeenlinna, ratsastus
Leijonakiekkokoulu Ugly Ducks Hockey ry, Hämeenlinna, jääkiekko
Steelers D-tytöt, Hämeenlinna, salibandy
Siiri Jalassuo,Tervakoski, Janakkala, ratsastus
Aada Mikkola, Loppi, tanssi
Aino Leipijärvi, Tervakoski, uinti
Riihimäen Cocks, pojat 2007, Riihimäki, käsipallo
Chicas del Amor, Riihimäen Jäätaiturit ry, Riihimäki, muodostelmaluistelu
Akrobatian kilparyhmä (AKRO kilpa), Riihimäki, voimistelu
Heta Virtanen, Turenki, hiihtosuunnistus
Alexia Heikkilä, Forssa, ratsastus
Nea Kytäjä, Vuokatti, hiihto

Alueen stipendit jaetaan torstaina 14.11. kello 14:00 Valiolla osoitteessa Meijerintie 6, Riihimäki.

Stipendeillä tuetaan eri lajeja tankovoimistelusta koululiikuntaan

Joka vuosi uusien lajien harrastajia löytää Valio Akatemia® -stipendihaun. Nyt valittujen stipendiaattien joukossa oli perinteisten suosikkilajien lisäksi myös esimerkiksi tankovoimistelun ja nykyaikaisen viisiottelun edustajat. Tänä vuonna myönnettiin myös useampi stipendi koululiikunnan tukemiseksi.

– Lajinäkökulmasta stipendiaatteja on valittu laajasti, sillä haluamme tukea monenlaista liikuntaa. Meille on tärkeää kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan tavalla, joka on juuri heille itselleen paras ja sopivin, Wahlström sanoo.

Valio Akatemia® jakaa vuodelle 2020 308 raha-, tuote- ja ravitsemusstipendiä. Raha- ja tuotestipendejä käytetään muun muassa harrastusmaksuihin, tilavuokrien maksamiseen, valmentajien palkkioihin, kausimaksuihin, kisamatkoihin ja varustehankintoihin. Ravitsemusstipendeillä taas tuetaan urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa. Valmennukset ja kurssit toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa.

Lähde: Valio