Maailman antidopingtoimisto Wadan komitea on suositellut, että Venäjälle langetetaan neljän vuoden panna urheilukilpailuihin. Komitean mukaan Venäjän Wadalle toimittamasta dopinglaboratoriodatasta on poistettu tietoja tai muutettu niitä.

Maan antidopingkomitean johtaja Juri Ganus uskoo, että Venäjälle ehdotettu neljän vuoden sulkeminen kansainvälisistä urheilukilpailuista toteutuu.

- Rehellisesti odotan, että presidentti Vladimir Putin ottaa aktiivisen roolin tässä. Vaikein ja traagisin asia on, että urheilijamme ovat urheilujohtajien toimien panttivankeja. Meidän täytyy ajaa läpi todellisia muutoksia, Ganus sanoi AFP:n mukaan.

Wada päättää Venäjän kohtalosta 9. joulukuuta, ja jos se puoltaa komitean suositusta, Venäjä ei saa osallistua joukkueena suuriin urheilukisoihin eikä järjestää niitä neljän vuoden aikana.