Ohhoh! Tankotanssija Oona Kivelälle kova rangaistus MM-kisojen katsomon tapahtumista

© Kuva: Getty Images
Liigassa HIFK - Ässät! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Suomen Tankotanssiliitto on määrännyt tankotanssijatähti Oona Kivelän yhden vuoden toimintakieltoon. Kielto on seurausta tankotanssin MM-kisoista, jotka järjestettiin Hämeenlinnassa marras- ja joulukuun taitteessa.

Liitto ilmoitti sosiaalisessa mediassa viikonloppuna, että toimintakielto on annettu ”epäurheilijamaisesta käytöksestä ja haitanteosta liiton toiminnalle”.

– Kivelä ei voi osallistua liiton lisenssin alaisiin tapahtumiin urheilijana, maajoukkueen edustajana, valmentajana, huoltajana tai muuna toimihenkilönä, Suomen Tankotanssiliitto ilmoitti.

Kivelän mielestä rangaistus oli kova.

– Olen katsomon puolelta kuvannut Instagramiin ystävieni tankoilua MM-kisoista. Muutkin kuvasivat, mutta minä olen ainoa, joka sai sanktioita, hän tarkensi Iltalehdelle.

Tankotanssiliitto tarkensi vielä myöhemmin toisessa tiedotteessa, että kyse ei ollut videon kuvaamisesta.

– Tankotanssiliitto ei kommentoi tapauksen yksityiskohtia julkisesti. Kyse ei kuitenkaan ole yksittäisen henkilön Instagram-videosta, vaan merkittävästä, tahallisesta toiminnasta, joka on ollut omiaan haittaamaan liiton yhteistyösopimuksia. Henkilö itse on tietoinen rangaistuksesta ja sen syistä, ja häntä on tiedotettu rangaistuksesta ennen julkista tiedonantoa, liitto ilmoitti toisessa tiedotteessa.

Kivelän toimintakielto on voimassa ajalla 14.12.2019–14.12.2020. Hän voi vielä valittaa päätöksestä.

Liigassa HIFK - Ässät! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!