Voi ei! Suomalaisparin vene kaatui ratkaisevalla hetkellä – Ruotsi vei olympiapaikan vain yhden pisteen erolla: ”Harmittaa”

© Kuva: Getty Images

Olympiapurjehduksen Nacra 17-, 49er FX- ja 49er-luokkien MM-kilpailut ja Tokion maapaikkakarsinta päättyivät viime yönä Suomen aikaa Uuden-Seelannin Aucklandissa. Suomen parhaasta sijoituksesta (18:s) vastasi nuori 49er FX -tiimi Ronja Grönblom/Veera Hokka, joka taisteli viimeiseen lähtöön asti olympiamaapaikasta.

Ruotsi kiilasi pisteellä Suomen ohi ja nappasi näin viimeisen todennäköiseen maapaikkaan oikeuttavan sijan Aucklandista.

– Tänään tuuli kovempaa, ja vauhtimme toimi erinomaisesti. Ensimmäisessä lähdössä kaaduimme harmittavasti viimeisellä osuudella, Grönblom, 19, kommentoi noin 10 sijan menetystä.

– Meitä harmittaa luonnollisesti se, että maapaikka jäi pisteen päähän, mutta kokonaisuutena olemme kilpailuun tyytyväisiä. Meitä lohduttaa myös sijoittuminen alle 23-vuotiaiden parhaaksi tiimiksi.

Maajoukkuepurjehtijat Noora Ruskola ja Mikaela Wulff kärsivät karsinnoissa etenkin heikoista starteista. Paikka hopeafinaalissa oli suuri pettymys.

– Emme purjehtineet tässä kilpailussa ja näissä olosuhteissa omalla tasollamme, mutta selitykset eivät nyt auta. Kova työ jatkuu, Wulff summasi tiiminsä ajatukset.

Nacra 17 -venekunta Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen jäi niin ikään hopeafinaaleihin, mutta näytti siellä osaamisensa ja voitti ryhmän ylivoimaisesti.

– Sinem ja Akseli osoittivat hopeafinaaleissa todellisen tasonsa ja nousivat lopputuloksissa seitsemänneksi parhaaksi karsijamaaksi. Tämä sijoitus voi olla Suomelle vielä arvossaan, mikäli useampi maanosa jättää maapaikkansa käyttämättä, päävalmentaja Joakim Wilenius arvioi.

– Ronja ja Veera purjehtivat hienon MM-kilpailun ja taistelivat viimeiseen asti maapaikasta. 18:s sija on nuorilta tytöiltä huippusuoritus, Wilenius kiittelee.

Suomella on vielä mahdollisuus saavuttaa Tokion olympiamaapaikat Genovan maailmancupissa niin Nacra 17-, 49er FX- kuin Finnjolla-luokissakin. Maailmancup kilpaillaan 13.-19. huhtikuuta Italiassa. Jaossa on kaikissa luokissa vielä yksi Euroopan maanosapaikka.

– Genova on nyt näiden tiimien osalta kevään tärkein kilpailu. Maapaikan jo saavuttaneiden luokkien (Laser standard, Laser radial ja RS:X) osalta tähtäin on jo vahvasti Tokiossa, Wilenius summaa.

Lähde: Purjehdusliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.