Suomen miesten käsipallomaajoukkueen tiivis alkuvuosi jatkuu heti MM-karsintojen jatkeeksi vuoden 2022 EM-lopputurnauksen karsintojen Relegation Roundin eli toisen esikarsintavaiheen otteluilla Georgiaa vastaan.

Ensimmäisestä esikarsintavaiheesta tiensä jatkoon selvittänyt Georgia isännöi suoraan tähän vaiheeseen päässyttä Suomea torstaina 16.1. Tbilisissä ja maat kohtaavat toistamiseen sunnuntaina 19.1. Riihimäellä. Otteluparin voittaja etenee varsinaiseen EM-karsintaan.

Suomen päävalmentaja Ola Lindgren korostaa sitä, että ensimmäisessä osaottelussa ei ole varaa antaa mitään ilmaiseksi vastustajalle.

– Georgia on erittäin paha vastustaja ja edessä on kaksi kovaa ottelua. Meidän olisi tärkeä saada vieraskentältä hyvä tulos vietäväksi kotipeliin. Isot pelit tulossa, Lindgren linjaa.

Georgia pelasi kolme peliä kolmeen päivään viime viikonloppuna, mutta tälle Lindgren ei pane liikaa painoarvoa.

– En usko sillä olevan juurikaan hyötyä meille. He ehtivät palautua muutaman päivän ajan ja ovat varmasti valmiita. Lisäksi he saivat hyviä tuloksia voittamalla muun muassa Italian, joten he tulevat meitä vastaan hyvällä itseluottamuksella.

Suomi jäi MM-karsinnan sunnuntaisen päätösottelun jälkeen Kyprokselle pariksi päiväksi harjoittelemaan ja matkasi suoraan kohti Georgiaa.

– Säästimme päätöksellä aikaa ja pelaajia, sillä Kyprokselle ja Georgiaan on pitkät matkat. Nyt pystyimme keskittymään pari päivää harjoitteluun ja analysointiin ilman ylimääräisiä matkustamisia, Lindgren totesi.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote