Urheilussa voi tapahtua vakavia väärinkäytöksiä – Toimi näin, jos koet häirintää tai epäasiallista käytöstä

© Kuva: Getty Images
Jatkaako SJK voittoputkeaan lahtelaisten kustannuksella? Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Häirintä ja muu epäasiallinen käytös urheilussa on äärimmäisen vakava ja tuomittava asia. Lasten ja nuorten pitää saada harrastaa turvallisessa ilmapiirissä iloisesti, vailla pelkoa. Valitettavasti näin ei aina ole, vaan urheilussa tapahtuu myös epäasiallista käytöstä ja vakavia väärinkäytöksiä. 

Olympiakomitea on tehnyt vastuullisuustyötä lajiliittojen ja muiden urheiluyhteisön jäsenten kanssa jo vuosien ajan. Yhteisö on myös sopinut toimintaperiaatteista häirintätapauksissa.  

Jos koet häirintää tai epäasiallista käytöstä urheiluseurassa, toimi seuraavasti: 

  • Urheiluseurassa tapahtuva epäasiallinen käytös on tärkeää ilmoittaa seuran yhteyshenkilölle, turvalliselle aikuiselle, jotta seura voi puuttua epäasialliseen käytökseen. 
  • Voit ottaa yhteyttä myös Väestöliiton, lajiliittojen, Olympiakomitean ja SUEKin yhteiseen Et ole yksin –palveluunPalvelu tarjoaa maksutta tukea puhelimessa tai chatissa. Yhteyttä voivat ottaa urheilijat, urheilijan vanhemmat ja valmentajat sekä urheiluseurojen tai lajiliittojen työntekijät ja vapaaehtoiset. 
  • SUEKin ILMO-palveluun voit ilmoittaa nimettömänä tai nimelläsi eettisestä rikkomuksesta urheilussa. Kaikki tieto analysoidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. 

Urheiluseurat voivat kannustaa kertomiseen esimerkiksi keräämällä aktiivisesti palautetta urheilijoilta. 

Olympiakomitea koordinoi urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaa sekä kouluttaa ja neuvoo vahvassa yhteistyössä SUEKin, Väestöliiton, lajiliittojen ja seurojen kanssa. 

Lähde: Olympiakomitea


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jatkaako SJK voittoputkeaan lahtelaisten kustannuksella? Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!