Lahti ehdolla kestävyyslajin MM-kilpailujen isäntäkaupungiksi – Yli 6000 kilpailijaa saapumassa paikalle: ”Hieno asia Suomelle”

© Kuva: Getty Images
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

IRONMAN Group on ilmoittanut, että Lahti ja Itävallan Klagenfurt ovat finalistit IRONMAN 70.3 MM-kilpailujen isäntäkaupungiksi 2022.

IRONMAN 70.3 MM-kilpailut on kaksipäiväinen triathlontapahtuma, jossa kilpailevat ammattilaiset ja ikäryhmäurheilijat. Kilpailijoita tapahtumaan odotetaan yli 6000.

– IRONMAN 70.3 -mestaruuskilpailun kehitys on ollut merkittävää, ja kun palaamme Eurooppaan vuonna 2022, meillä on kaksi paikkakuntaa, jotka ovat osoittaneet ansaitsevansa tämän mahdollisuuden isännöidä maailman laadukkainta triathlontapahtumaa, kertoo Andrew Messick, IRONMANin presidentti ja toimitusjohtaja.

– Nämä kaupungit pystyvät tarjoamaan urheilijoille poikkeuksellisen hienon kilpailukokemuksen, tapahtumapaikat ja paikallista kulttuuria, mutta ne varmasti houkuttelevat mukaan myös urheilijoiden perheitä ja ystäviä ympäri maailmaa. IRONMAN 70.3 -mestaruuskilpailut ovat maailmanluokan kilpailuja, joten on tärkeää, että valitsemme sellaiset isäntäkaupungit, jotka täyttävät standardit, Messick muistuttaa.

Lahti isännöi tällä hetkellä Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland -tapahtumaa, josta on kahdessa vuodessa tullut suosikki eurooppalaisessa IRONMAN 70.3 -kalenterissa.

– Lahden kaupunki tunnetaan kansainvälisten suurten urheilutapahtumien järjestäjänä. Vaikka tunnettuus on syntynyt pääosin talvitapahtumien kautta, on kaksi kertaa Lahdessa järjestetty Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland osoittanut kaupungin olevan täysverinen triathlonkaupunki, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen toteaa.

– Maailmanmestaruuskisat 2022 Lahdessa olisi hieno asia Suomelle ja Lahden kaupungille, joka on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, sekä triathlonkulttuurille Skandinaviassa ja Pohjois-Euroopassa, Timonen jatkaa.

Lähde: Lahden kaupunki


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!