Perjantai-iltana alkanut Tampere Junior Indoor Games rikkoo ennätyksiä vuosittain. Euroopan suurin junioriyleisurheilukilpailu kerää täksi viikonlopuksi Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen lähes 1800 kilpailijaa.

– Olisikohan 1794 ollut tarkka lukema. 14-vuotiaiden tyttöjen pituudessakin taitaa olla 110 mukana, joten eipä ainakaan drop-outista voida puhua, kisojen pääsihteeri Elisa Hakanen iloitsee.

TJIG:n järjestäminen on valtava ponnistus kisaorganisaatiolle. Hakanen laskee, että vapaaehtoisia on lähemmäs 200. Osa heistä on Tampereen Pyrinnön omia kilpailijoita.

– Hienoa, että urheilijatkin ymmärtävät kisojen merkityksen seuralle. He myös ymmärtävät, että ovat täällä esikuviakin nuorille. Monella parhaat juniorimuistot ovatkin varmasti näistä kisoista, Hakanen huomauttaa.

Kisojen järjestelyistä vastaa seuroista vain Pyrintö. Hakanen kertoo, että google driven toimitsijalistoilla on ollut vilskettä viime viikkoina

– Jokaisella junioriryhmällä on myös toimitsijarekrytoija, joka kerää porukkaa. Konkaritoimitsijoita on paljon ja myös aikuisten yleisurheilukoululaisia on toimitsemassa. Kenttätapahtumien lisäksi muitakin vapaaehtoisia tarvitaan, Hakanen viittaa muun muassa kisaravintola- ja kioskipalveluihin.

Ulkomailta noin 40 urheilijaa

TJIG:ssä nähdään myös kansainvälistä väriä. 23 urheilijaa kattava Hamburger Sport Vereinin porukka on TJIG:ssä jo 15. kertaa ja lisäksi mukana on kymmenen venäläistä ja seitsemän latvialaista.

– Latvialaiset kyselivät kisoista aktiivisesti ja majoittuvat Varalassa. Sitä en tiedä, mitä kautta venäläiset ovat saaneet kisoista tietää.

Hakasen mukaan kansainväliset ”markkinat” antaisivat kisalle kasvumahdollisuuksia paljonkin, mutta pääsihteeri on varovainen sen osalta.

– Eipä tässä ole näillä kilpailijamäärillä toisaalta tarvinnut kisoja paljoa ulkomaille markkinoida, Hakanen naurahtaa.

17-vuotiaiden poikien 60 metrin aitavoittoon juoksi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Juho Koivisto lukemin 8,22. Alkuerissä selvästi nopeimmin juossut Lapuan Virkiän Valtteri Louko sortui finaalissa vilppilähtöön.

17-vuotiaiden tyttöjen pituusvoitto meni venäläiselle Kids Sport Schoolin Anastasia Kukushkinalle, joka ponnisti lukemat 582.

Kukushkina on hypännyt kuluneella hallikaudella 613 ja viime kesänä 15-sarjalaisena lukemat 622.

Lähde: Urheiluliitto