IS: Petra Olli sai vain kuukausi sitten 20 000 euron maksimitukirahan – Näin potille käy lopettamispäätöksen jälkeen

© Kuva: Getty Images
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomalaispainin viime vuosien valovoimaisin tähti, Petra Olli, lopetti tiistaina yllättäen uransa. 25-vuotias Olli kertoi tiedotteessaan, että hänellä ei ole enää tarvittavaa paloa kansainvälisellä huipputasolla painimiseen.

– Jos ei ole 100-prosenttisesti mukana, ei ole mahdollista taistella isossa olympialajissa voitoista. Viime kesän jälkeen on ollut koetuksella olla urheilija. Kaikkeni tein ja treenasin, ja talvi oli Kiinan leireineen varsin hyvä. Polte ei kuitenkaan ole enää ennallaan, Olli sanoo tiedotteessa.

– Vaatii suunnatonta rohkeutta tunnustaa rehellisesti sekä itselleen että muille, ettei sisäistä poltetta enää ole maailman huipulle vaadittavalla tasolla, hän kiteytti.

Päätös tuli senkin puolesta yllätyksenä, että vasta kuukausi sitten Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti kesälajien urheilija-apurahoista. Olli sai maksimitukirahan eli 20 000 euroa.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoi Ilta-Sanomille, että tämän tyylisissä tilanteissa tukirahan maksaminen päättyy urheilijan ilmoitukseen uran loppumisesta. On urheilijan tai hänen lähipiirinsä vastuulla hoitaa ilmoitus ministeriöön.

– Tukiraha maksetaan kuukausierissä, ei könttänä. Ollin asianhoitaja Harri Halme hoiti ilmoituksen ministeriöön ja apurahan maksaminen on lopetettu, Lehtimäki kertoi IS:lle.

Olli on voittanut urallaan kuusi arvokisamitalia. Neljän EM-mitalin lisäksi kirsikkana kakun päällä ovat MM-kulta 2018 ja -hopea 2015.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!