UFC-tähti Anthony Smith on tottunut ammatissaan koviinkin otteisiin ja kohtaamaan todella kovia vastustajia. Kovimpaan testiin Smith joutui kuitenkin kotiinsa tunkeutuneen murtovarkaan kanssa.

Smith asuu Nebraskassa vaimonsa, kolmen lapsensa ja anoppinsa kanssa. Hän heräsi keskellä yötä kuullessaan ”miehen huutavan keuhkojensa täydeltä”. Smith nousi ylös ja meni katsomaan joutuakseen kasvotusten aggressiivisen oloisen tuntemattoman kanssa.

– En tiennyt mitä hänellä oli. Yleensä ihmiset eivät murtaudu taloosi keskellä yötä millään hyvillä aikomuksilla. Odotin kuulevani aseen laukauksen tai että hän puukottaa minua. Mietin että minulla kaksi minuuttia aikaa ennen kuin hän hoitaa minut sillä mitä hänelle mukaan sitten onkin, Smith kertoi ESPN:lle.

Smith nappasi kiinni muukalaisesta ja poliisin saapuessa viiden minuutin kuluessa piti hyökkääjää aloillaan keittiöveitsellä. Kamppailu oli kuitenkin kova. Viitisentoista kiloa kevyempi tunkeilija pisti Smithin todella lujille.

– Ei kukaan normaali ihminen pysty tappelemaan sillä lailla. En varmasti ole planeetan huonoin kaveri, mutta hän oli tavallinen kaduntallaaja ja jouduin koville hänen kanssaan. Hän otti vastaan kaiken – jokaisen nyrkiniskun, jokaisen polven, jokaisen kyynärpään. Kaiken ja jatkoi tappelemista minua vastaan. En valehtele kun sanon, että se oli yksi elämäni kovimmista taisteluista.

– Lähdin siihen tappeluun valmiina kuolemaan. Kukaan järjissään oleva ei murtaudu taloon keskellä yötä ilman asetta… kun yöllä tehdään murto, silloin tarkoitus on satuttaa ihmisiä.