Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI otti rohkean askeleen keskiviikkona ja naulasi kiinni tällä hetkellä täysin keskeytyksissä olevan ammattipyöräilykauden jatkumisen. Päätöksen mukaan kilpailut jatkuvat jo heinäkuun alussa. Samalla myös klassikko Tour de Francen uusi ajankohta vahvistettiin.

UCI kävi keskiviikkona laajan videokokouksen ja sen jälkeen ilmoitettiin selkeästi päivämääristä jatkolle. UCI:n verkkosivujen mukaan kansainvälinen kilpailukalenteri pidetään tyhjänä kesäkuun loppuun saakka, missä on kuukausi jatkoa aiemmalle.

UCI WorldTour -tapahtumia ei kuitenkaan järjestetä ennen elokuun alkua. Samalla vahvistettiin keskikesältä siirtyneen Tour de Francen ajankohdaksi 29.8. – 20.9. MM-kisat ajetaan välittömästi Tourin jälkeen ja sen jälkeen ohjelmassa seuraavat Giro d’Italia ja Vuelta de Espana.

Selkeä päätös herätti innostusta pyöräilijöiden keskuudessa, kuten huippukuski Chris Froomen twiitistä voi päätellä.

Chris Froome

@chrisfroome
The news many of us have been waiting for. Some light at the end of the tunnel.
@LeTour expected to start on the 29th of August - assuming all goes well 🙏🏻
🗓2020 UCI International Road Calendar Update

👉 Suspension of competitions until 1 July (1 Aug for UCI WT)
👉 @LeTour will take place between 29 Aug - 20 Sep
👉 @aiglemartigny20 will still take place between 20-27 Sep

Check out all the updates here 🔗fal.cn/37zsZ