Kun Tokion olympialaiset siirrettiin kesään 2021 samalla päätettiin, että näytöt ja olympiarajojen rikkomiset mitätöidään ja uusia tuloksia näytöksi hyväksytään vasta 1.12.2020 lähtien. Nyt tätä vastustetaan vahvasti ainakin koko Euroopassa.

Asia on hyvin olennainen urheilijoille, mutta nyt samaan ovat tarttuneet myös kilpailunjärjestäjät. Yksipäiväisten yleisurheilutapahtumien järjestäjät ovat mukana Euromeeting-ryhmässä, joka on lähestynyt IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coeta asian tiimoilta.

Euromeetingin mukaan tapahtumat kärsivät sponsorien silmissä, mikäli olympiarajoja ei voi rikkoa syksyn kilpailuissa – olettaen että nämä voidaan järjestää.

– Sen takia ehdotamme, että aktiiviurheilijoiden olisi mahdollista saavuttaa hyväksyttävät olympiarajat kilpailuissa, jotka voidaan käydä syksyllä, Euromeeting-ryhmän kirjeessä sanotaan.

– Se motivoisi myös urheilijoita ja antaisi heille syyn harjoitella.

Ainakin isommat kisat pitäisi ryhmän mukaan ottaa huomioon. Tähän lasketaan mukaan ainakin Pariisin EM-kisat, Timanttiliigan kisat sekä kansalliset mestaruuskilpailut.