Tennisikoni Roger Federeriä ei nähdä kentillä useaan kuukauteen. Tämä oli selvää jo helmikuussa kaiken kokeneen sveitsiläisen marssiessa polvioperaatioon. ”FedEx” ei pelaa, mutta eipä pelaa kukaan muukaan.

38-vuotiaan Federerin toipilasajaksi on arvioitu nelisen kuukautta eli hän on vähintään täydessä harjoittelukunnossa kesäkuussa. Koronaviruspandemian myötä koko kansainvälinen tennissirkus on pysähdyksissä, joten Federer ei käytännössä menetä pelillisesti yhtään mitään.

Ajoitus leikkaukselle ei olisi voinut olla onnistuneempi. Federer ei joudu jättämään ainakaan yhtään merkittävää turnausta väliin ja tämän myötä toipilasajalla ei ole merkitystä myöskään hänen ranking-sijoitukseensa, mikä taas parantaa sijoitusta ottelukaavioissa, kun pelaamaan päästään.

Federer teki päätöksen operaatiosta kuitenkin ennen kuin koronavirus ja sen leviäminen oli varsinaisesti tapetilla ja myös itse operaatio suoritettiin ennen kuin mistään rajoitustoimista Euroopassa edes tiedettiin mitään. Pelkkä onnekas sattumako – ainakin joillekin heräsi kysymys.

– Tämä on todella sensaatiomaista. Lähetin hänelle viestin ja kysyin, saiko hän jotain tietoa kiinalaisilta, saksalaistähti Alexander Zverev kertoi Instagram-haastattelussa Blickin mukaan.

– Kumma kyllä hän ei vastannut, vaan lähetti minulle vain hymynaaman, Zverev virnisti.