Urheilutoiminta on lähes koko maailmassa pysähdyksissä tällä hetkellä ja hankalaksi tilanteen tekee ennen kaikkea se, että mitään varmuutta jatkumisen ajankohdasta ei ole. Australian rugbyliiga on nyt tehnyt kuitenkin päänavauksen tämän osalta.

Liiga ilmoitti otteluiden jatkuvan 28. toukokuuta. Sarja keskeytettiin maaliskuussa vain kahden pelatun ottelukierroksen jälkeen.

– Emme ole vielä lopulliseesti päättäneet miltä sarja tulee näyttämään. Haluamme kuitenkin kertoa selkeän päivämäärän antaaksemme varmuutta pelaajille ja heidän aikatauluilleen, seuroille ja tuhansille seurojen kautta työskenteleville sekä miljoonille faneille, ARL:n edustaja Wayne Pearce sanoi BBC Sportin mukaan.

– Tämä on kaikille merkki, jota kohden tehdään töitä peliin liittyen.

Kaikkien 16 joukkueen edustajien kanssa käytyjen neuvotteluitten myötä tehty päätös on yksiselitteinen, mutta ARL jätti toki vielä takaportin.

– Olemme alusta saakka sanoneet, että se mitä sanomme tänään, voidaan joutua muuttamaan huomenna. Olemme joustavia ja jos kehitys muuttuu tai hallituksen rajoitukset muuttuvat, sitten mekin teemme muutoksia, ARL:n puheenjohtaja Peter V’landys painotti.