Miesten tenniksen kärkikolmikko Novak Djokovic, Rafael Nadal ja Roger Federer ovat olleet aktiivisesti hakemassa tukea kisajärjestäjiltä ja TOP100-pelaajilta alemmilla rankingsijoilla olevien pelaajien auttamiseksi koronkriisin aiheuttamassa ahdingossa.

Kolmikon ajatuksena on ollut kerätä parhaiten ansaitsevilta pelaajilta kultakin tietty summa käänteisesti rankingsijoitukseen verrattuna. Hanke on herättänyt myös arvostelua ja äänekkäin on ollut pitkään ATP-listan kärkikymmenikköön kuulunut Dominic Thiem.

– Käytän rahojani mieluummin ihmisiin tai järjestöihin, jotka niitä todella tarvitsevat, Thiem on julistanut.

Nyt Thiem on saanut kuitenkin takaisin vastapalloon. 21-vuotias algerialainen Ines Ibbou, joka on naisten WTA-listalla sijalla 620. lähetti avoimen kirjeen ja videon Thiemille syyttäen tätä siitä, ettei hän tunne ”ynnä muuta” -sijoilla olevien vaikeaa tilannetta, eikä kunnioita näitä lainkaan.

– Rakas Dominic, toisin kuin sinä, monet jakavat minun todellisuuteni. Eikä kukaan ole pyytänyt sinulta mitään. Aloite tuli anteliailta pelaajilta, joilla on myötäelämisen kyky ja tyyliä. Nämä pelaajat levittävät solidaarisuutta ja etsivät ratkaisuja muuttaakseen jotain. Mestareita joka tavalla, Innes kertoi videolla.

Algerialainen kertoi raskaista ajoista urallaan, ongelmistaan ja suurista uhrauksistaan urheilun eteen. Ibbou jakaa kohtalonsa satojen ja taas satojen pelaajien kanssa.

– Meidänkin äänemme ansaitsee tulla kuulluksi.