Australian rugbyliigan on määrä olla tositoimissa jälleen 28. toukokuuta. Tämä on hyvä uutinen luonnollisesti niin faneille kuin joukkueillekin. Yhden joukkueen osalta hyvässä uutisessa on kuitenkin myös varjopuolensa.

Ainoana ulkopuolisena joukkueensa Australian rugbyliigassa pelaavalle New Zealand Warriorsille kauden käynnistyminen merkitsee melkoista ruljanssia ja seurauksena ennätyspitkää yhtämittaista vierasreissua.

Koronasäädösten takia koko joukkueen oli matkattava Australiaan viimeistään jo nyt ollakseen vaaditun kahden viikon ajan karanteenissa. Karanteeni merkitsee myös sitä, että joukkue ei voi otteluiden välillä matkata kotiin Uuteen-Seelantiin.

– Se oli ehdottomasti se vaikein asia, sanoa hyvästit perheelle lentokentän ulkopuolella ja nähdä kahden lapseni lähtevän pois, kapteeni Roger Tuivasa-Sheck sanoi SVT Sportin mukaan.

– Nyt valmistaudun olemaan reilu viisi kuukautta matkoilla työn merkeissä.

Juuri ennen koronarajoitusten alkua alkamaan päässyt kausi pelataan lyhennettynä ja finaali on määrä pelata 25. lokakuuta eli pahimmassa – tai parhaassa – tapauksessa Warriorsin pelaajat palaavat kotiin vasta marraskuun ollessa jo alkamassa.