Väärennettyjä tietoja dopingkontrollille – mestarikorkeushyppääjää uhkaa peräti kahdeksan vuoden panna

© Kuva: Juha Tamminen

MM-hopeamitalimies ja sisäratojen maailmanmestari korkeushypyssä, venäläinen Danil Lysenko on vasta 23-vuotias ja parhaat vuodet edessä. Nyt häntä uhkaa näiden parhaiden vuosien viettäminen kilpailukiellossa, sillä pahimmillaan edessä saattaa olla peräti kahdeksan vuoden mittainen panna.

Venäjän antidopingviraston johtajan Juri Ganusin mukaan useat entiset Venäjän yleisurheiluliiton edustajat ovat pyrkineet estämään tutkintaa Lysenkon suhteen. Kyse on ennen kaikkea siitä, että dokumentteja on väärennetty selittämään sitä, miksei Lysenko ole ollut dopingtestaajien tavoitettavissa.

Lysenkoa on aiemmin varoitettu samasta asiasta ja hän on kärsinyt myös jo lyhyemmän kilpailukiellon asian johdosta. Venäjän yleisurheiluliiton uusi puheenjohtaja Jevgeni Jurtshenko on myöntänyt kaikki syytökset liiton entistä johtoa vastaan oikeiksi ja tämä on nyt koitumassa Lysenkon kohtaloksi.

– Kaikki RusAF:n entisen johdon tekemät toimet johtavat siihen tosiasiaan, että hän [Lysenko] tulee jatkamaan esityksiään urheilijana vasta kahdeksan vuoden päästä, Ganus sanoi uutistoimisto TASSin mukaan.