Euroopan Lentopalloliitto CEV joutui tekemään kovan päätöksen ja perumaan loput tämän vuoden junioreiden EM-karsinnat. Loput EM-kisapaikat jaetaan rankingien perusteella ja tämä tietää Suomen jäämistä ulos syksyn U20 poikien ja U19 tyttöjen EM-kisoista.

Sen sijaan U18 pojat ja U17 tytöt ovat jo kisapaikkansa lunastaneet alueellisten karsintojen voitolla ennen korona-aikaa ja ovat mukana omissa EM-lopputurnauksissaan.

U17 tyttöjen EM-lopputurnaus pelataan Montenegrossa 1.-9. elokuuta ja mukana ovat isäntäjoukkueen ja Suomen lisäksi karsintaturnausten voittajat Serbia, Venäjä, Slovakia, Italia sekä rankingin mukaan Valko-Venäjä, Saksa, Slovenia, Turkki, Bulgaria sekä Romania.

U18 poikien EM-lopputurnaus pelataan Italiassa 10.-19. heinäkuuta, kun toinen kisaisäntä Kreikka luopui järjestelyistä. Suomen lisäksi karsinnoista paikan ehtivät varmistamaan Turkki, Puola, Tsekki ja Ranska. Rankingilla mukaan kisoihin tulevat Venäjä, Belgia, Bulgaria, Saksa, Slovakia sekä Valko-Venäjä.

Suomen ranking on tällä hetkellä U17 tytöissä 16:s ja U18 pojissa 12:s.

U20 poikien osalta Suomi on toinen varasijalla Euroopan rankingin ollessa 14:s. Kisat pelataan Tsekeissä 28.8.-5.9. Suomen poikien piti karsia lopputurnaukseen Serbian, Valko-Venäjän ja Kyproksen kanssa. Kisapaikan saivat isäntien lisäksi Venäjä, Puola, Saksa, Italia, Turkki, Ranska, Valko-Venäjä, Serbia, Ukraina, Hollanti ja Belgia eli suoraan rankingin 12 parasta maata.

U19 tytöt puolestaan ovat rankingin perusteella viidennellä varasijalla Euroopan rankingin ollessa 16:s. Kisat pelataan Bosnia & Herzegovinassa sekä Kroatiassa22.-30.8. Tyttöjen karsintojen piti olla Härmässä ja mukana Suomen lisäksi Viro, Norja sekä Turkki. Kisamaita ovat Venäjä, Italia, Turkki, Serbia, Saksa, Slovakia, Bulgaria, Valko-Venäjä, Ranska ja Puola sekä isäntämaat, jotka tulevat rankingin kärkimaiden ulkopuolelta.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote