Vapaaottelun UFC-liiton johtajan Dana Whiten jo koronarajoitusten alkuvaiheessa ilmoille heittämä idea erillisestä taistelusaaresta – ”Fight Islandista” – alkoi muuttua ajatuksesta konkretiaksi varsin nopeassa tahdissa. Yas-saarella Abu Dhabin edustalla taistellaankin tosissaan jo heinäkuussa.

Eristetyn saaren sijainti oli pitkään salaisuuden verhoama ja sen jälkeenkin yksityiskohdat ovat olleet ainakin osin hämärän peitossa. Nyt tapahtuman järjestelyistä vastaava johtaja on Marcan mukaan raottanut salaisuuden verhoa asteen lisää.

Tietojen mukaan Yas-saarelle on heinäkuulle suunniteltu peräti 47 ottelua ja mukana on myös UFC 251 -ilta. UFC 251 oli alun perin suunniteltu järjestettävän Las Vegasissa, mutta nyt se avaa Fight Islandin ottelut 11. heinäkuuta. Lisäksi saarella käydään heinäkuussa kolme muuta tapahtumaan 15., 18. ja 25. heinäkuuta.

UFC 251:n pääotteluna on Petr Yanin ja Jose Aldon kohtaaminen ja illan kakkoskamppailussa yhteen iskevät Kamaru Usman ja Gilbert Burns.

Marcan mukaan Yhdistyneet Arabiemiraatit vastaavat järjestelyistä hotellien, harjoitustilojen ja itse otteluareenan osalta.