Ruotsi-maaottelussa ennätyksensä tehnyt suomalaisjuoksija voittoon Lahdessa – ”Minulla irtosi kiri tosi hyvin”

© Kuva: Getty Images

Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen kiri Lahdessa Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa 19-vuotiaiden miesten 3000 metrin voittoon ajalla 8.36,72. Hän kukisti rajussa voittokamppailussa Turun Urheiluliiton Tuure Haapasen ja Tampereen Pyrinnön Julius Mäkisen.

Haapanen tuli toiseksi ajalla 8.38,42 ja Mäkinen kolmanneksi ajalla 8.38,82. Leevi Kallio veti jäniksenä 1500 metriin asti. Sen jälkeen Heikkinen, Haapanen ja Mäkinen vetivät vuorotellen.

– Tavoitteena oli 8.30:n alitus. Vauhti oli siihen nähden koko ajan vähän liian hidasta. Lopussa syntyi kova kirikisa. Minulla irtosi kiri tosi hyvin, Heikkinen iloitsi.

Heikkinen juoksi kaksi viikkoa sitten Ruotsi-maaottelussa 800 metrin ennätyksensä 1.51,45. Viime vuonna hän sijoittui Euroopan nuoriso-olympiafestivaalin 2000 metrin estejuoksussa neljänneksi.

– Ensi vuonna tavoitteeni on juosta nuorten (19-v.) EM-kilpailuissa kahdeksan parhaan joukkoon ja päästä mukaan myös nuorten MM-kilpailuihin, kertoi isänsä Markku Heikkisen valmentama Santtu Heikkinen.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.